ITB

Előadók

Banos Gergely, MITH, My IT harbor! ügyvezetője

Az eredetileg vegyészmérnök irányba tanuló cégtulajdonos 1999 óta foglalkozik IT területen kereskedelemmel. Igen rövid alkalmazotti karrier után gyorsan váltott a vállalkozói szegmensre és 2000-ben megalapította első kereskedő cégét. Jelenlegi MITH, My IT harbor cég bázisát a 2004-ben alapított Szerverház Kft. adta, mely az elmúlt évek során közel 2 500 szerver értékesítését, több, mint 100 nemzetközi és több, mint 200 hazai ügyfél akvirálását tudhatja magáénak. A MITH prémium üzleti irány alapítója és társtulajdonosa. Élete szerves részét képezi a zene, több, mint 20 éve játszik kedvenc hangszerén, basszusgitáron.

Bodrogközi László, a Neuron Software ügyvezető igazgatója 

Bodrogközi László 1998 óta a Neuron Software ügyvezető igazgatója, a vállalat alapítója. A Neuron hozta létre a Sculptech kutató mechanizmust, ahol a fejlesztők a legmodernebb üzleti követelményeket formálják IT-megoldásokba. A szakember 2008-tól az Expert Training Kft. vezető partnere. Korábban, 1998 és 2005 között a Szinapszis Kft. informatikai igazgatójaként tevékenykedett, a cég alapítója. Azt megelőzően (1996–1998) a Melo-Diák Debrecen informatikai ágazatvezetőjeként dolgozott. Programozó matematikusi diplomáját a Debreceni Egyetemen szerezte. 2015-ben az ITB TOP 25 listán a 17. legsikeresebb ICT menedzsere.

Christopher Wilson, IT Services Hungary ügyvezető igazgatója

Christopher Wilson 2015. augusztus 1-jétől látja el a 4300 fős IT Services Hungary ügyvezető igazgatói pozícióját.1982. óta dolgozik az IT szektorban, ahol jellemzően projekt-és programmenedzsment, valamint üzemeltetés és szolgáltatásmenedzsment szakterületen szerzett jelentős tapasztalatot.Pályafutása során mind földrajzi értelemben, mind pedig a különféle iparágakat tekintve többfelé dolgozott: megfordult Ázsiában, Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban, ahol többek között bank- és pénzügyi szektorban, valamint a közigazgatásban tevékenykedett. 2004-ben csatlakozott a T-Systems UK-hez, ahol több vezetői pozíciót is betöltött.  2011-től a T-Systems Malajzia ügyvezetői és Delivery-ért felelős alelnöki feladatait látta el. 

Csudutov Csudinka, a Mimox ügyvezetője

Folyamatosan startup cégeknek segít a HR-területén. 1999-ben alapította meg a Mimoxot, amely Magyarország első informatikai fejvadász cége, és amelyet azóta is vezet. 1996 és 1999 között a Synergon üzletfejlesztési menedzsereként dolgozott. Pályáját a marketingkommunikáció terén kezdte az informatikai iparban.

Forgács Judit, a ForgXpert International ügyvezető igazgatója

Forgács Judit a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán tanult, MBA minősítést  az Open University Business School- ban (Egyesült Királyságban) szerezte.
Judit több, mint 20 éves, széleskörű tapasztalattal rendelkezik stratégiai tervezés  és üzleti menedzsment terén. Szakmai pályafutása során, jellemzően  IT és shared service ágazatokban működő nemzetközi vállalatoknál, többek között at IT Services Hungarynál, a Hewlett Packardnál, valamint a Convergysnél látott el vezetői feladatokat ügyvezetői, operations management és emberi erőforrás területeken.

László Linda, a Nokia magyarországi HR-vezetője

László Linda 2004-ben csatlakozott a Nokiához,  a HR-vezetői poziciót 2010 óta tölti be. A számos változáson keresztül ment cég létszáma az elmúlt években több mint 130%-kal emelkedett, melynek legnagyobb részét a Technológiai Központ növekedése jelentette. A szakember a HR-vezetői funkció mellett HR business partnerként az európai jogi osztályt (Legal & Compliance) támogatja. Regionális gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, a különböző fúziókban, felvásárlásokban (M&A) és az azokhoz kapcsolódó integrációs folyamatokban is meghatározó szerepet vállal. Szakmán belül kedvelt területe a szervezeti kultúra, valamint a vállalati értékrendszer témaköre.

Leveli András, az LSK Hungária üzletág-igazgatója

2008-tól erősíti az LSK csapatát, ahol az iskolai interaktív megoldások során szerzett know-how-ra alapozva 2011-ben azt kapta feladatául, hogy térképezze fel a B2B-szektor együttműködésen alapuló folyamatait, vizsgálja meg azok IT-val történő támogathatósá-gát és fejlesszen ki egy, a vállalati kollaborációs kultúrát előmozdító, azt hatékonyabbá tevő interaktív vizuál-kollaborációs megoldás-családot. A 2014-es bevezetés óta az LSK Meeting Display interaktív kijelző sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2016. második félévében elindul a külföldi értékesítés. Jelenleg a mobileszközök és egyéb vezetéknélküli technológiák integrációjának lehetőségét kutatja, és az "okos tárgyalóterem" kifejlesztésén dolgozik.

Lovas Zoltán, a NEXON ágazati igazgatója

Lovas Zoltán 2012 óta tölti be a NEXON ágazati igazgató pozícióját. 2011 és 2012 között IT-tanácsadóként dolgozott. A mérnök végzettségű szakember 2004 és 2010 között a Lufthansa Systems Hungária Infrastructure Services Üzletágának business unit vezetője volt. Korábban a Siemensnél különböző pozíciókat töltött be: projektmenedzserként, it-tanácsadóként, szegmensvezetőként dolgozott.

Palencsár Miklós üzleti mentor

2005 szeptemberétõl független tanácsadó, business mentor, nemzetközi szakember. Szervezetfejlesztéseinek, üzleti stratégiáinak, személyre szabott cégvezetõ képzéseinek alapja az általa kifejlesztett, speciális üzleti, személyiség - és viselkedés-beazonosító rendszer (3B – Behaviour Based Business), mely 10 000 egyedi embertípus beazonosítására, értékelésére, döntési mechanizmusuk meghatározására ad módot. Munkáját Európa több országában végzi.


Számos publikációja mellett a 2012 év végén jelent meg 3B Behaviour Based Business, Viselkedés alapú üzleti stratégia címû könyve, az IT-Business gondozásában.

Pelle Dávid, az MP Solutions ügyvezető igazgatója

Az MP Solutions (a Majer&Field Consulting jogutódja) tulajdonos-alapítójaként, 2004 óta ügyvezetőjeként, a hagyományos személyzeti tanácsadói feladatok mellett a cég üzletfejlesztéséért felel, beleértve a termékfejlesztést, a szervezetfejlesztési, piackutatásokkal foglalkozó projekteket menedzselését. Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karán szerezte. Rövid minisztériumi kitérő után banki és kormányzati informatikai fejlesztési projektek tanácsadójaként tevékenykedett. Projektek erőforrás-igényeinek biztosításával, toborzással, kiválasztással több, mint 10 éve foglalkozik, elsődlegesen IT-szektorban, banki, pénzintézeti területeken.

Schulz Péter, a Tech People Hungary ügyvezető igazgatója

Schulz Péter 2014 februárja óta tölti be a Tech People Hungary Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. A Külkereskedelmi Főiskolán (ma BGF) majd a Pécsi Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát. A 2000-es évek elején egy web alapú B2B értékesítési modell magyarországi bevezetésén dolgozott. 2003-2006 között Oracle ERP tanácsadóként majd projektvezetőként szerzett tapasztalatot. Az elmúlt több mint 10 évben IT erőforrások közvetítésével foglalkozik.

Sziebig Andrea, az IT-Business Publishing ügyvezető-főszerkesztője 

Sziebig Andrea 2003-ban, még a VogelBurda Communications védőszárnyai alatt hívta életre az itbusiness hetilapot, melyet 2008-ban kivásárolt és megalapította az IT-Business Publishing kiadót. Az elmúlt évek üzletfejlesztésének köszönhetően a különböző célcsoportokat itbusiness és itbehaviour kiadványaival tudja megszólítani. Az event-piacon az ITB védjegyévé váltak a koncepcionális hátterű kreatív események, még mindig unikálisak a klubrendezvények, meggyökeresedett a szeptemberi back to the business partyként ismert Inside és az ITBusiness & Technology konferencia. Tavalyelőtt két új típusú konferenciával vált teljessé az event-kínálat, ezek a Human Hungary és a DEAL! 
2009-ben megkapta az Információs Társadalomért szakmai érmet, 2007-ben elnyerte Az év informatikai újságírója címet, 2015-ben pedig a Hírközlésért érdemérmet kapott.