ITB
Nyomtatás

A konferencia házigazdája: Alföldi Zoltán

Május 19., csütörtök

8:30–9:00

Regisztráció

9:00–9:10

Megnyitó

Sziebig Andrea, ITB

9:10-10.30

PINOKKIÓ PRÓBÁI

9:10–9:25

Susannek volt egy álma…

Sokat beszélünk az új generációról, annak bátorságáról, de az igazi bátorság változtatni, új stratégiát indítani, eltérni a megszokottól akkor is, ha amúgy sikeresek voltuk, vagyunk, ha már nem vagyunk húszévesek, de továbbra is sikeresek akarunk lenni!
Keynote előadás a hazai cégvezetői, cégtulajdonosi kör legnagyobb humán problémájáról és annak megoldásáról.

Előadó: Palencsár Miklós, 3B System

9:25–9:45

Life is a game! (?) Work is a gamification! (?)

A Gamification ideológia már teret hódított magának a tengerentúlon. Európába való betörése viszont még várat magára, pedig egy, a munkavállalókat motiváló, a céges lojalitást erősítő, a kontrolt biztosító megoldásra elvileg mindig szükség van. Mivel kell többet tudnia egy Európában is sikeresen alkalmazható módszernek? Milyen konkrét kapcsolata van a gamification elvnek és a személyiség viselkedés alapú megközelítésnek? Előadás a gamification valódi dimenzióról, nemzetközileg is egyedi megközelítésben, közvetlenül a fejlesztőktől.

Előadó: Bodrogközi László, Neuron

9:45–10:30

A 3B őszinte szabó, a „császárai” nem lehetnek nevetségesek!

Az üzleti életben ma már nem kérdés, hogy a szervezetünket, embereinket saját személyiségünkön – eredetin vagy módosulton – átszűrve látjuk, ítéljük meg. A viselkedés alapú cégelemzés alkalmával viszont minden rejtett információra fény derül az üzletünkben értünk (?) tevékenykedők és a cég (?) sikeréért együtt dolgozók valódi gondolatairól, hozzáállásáról, motivációjáról, döntéshozatali mechanizmusukról.

A konkrét csapatelemzés interaktív lesz – bárki kérdezhet egy adott pontnál – és a jelentkezők előszűrésével, vagyis a világviszonylatban is elsőnek számító CV-elemzéssel indul. Ezután következik egy konkrét csapat értékelése, elemzéseinek bemutatása, majd a csapat piaci sikerének felvázolása, a szükséges változtatási pontok meghatározása.

Mindebben a résztvevők aktív részvételére számítanak az „előadók”.

10:30–11:00

KÁVÉSZÜNET

11:00–13:00

BÁTORSÁG, ŐSZINTESÉG, LOJALITÁS – KIHELYEZETT ITB CLUB

11:00–11:15

Változások viharában

Miként éli meg egy 25 éve a piacon levő szervezet az állandóan változó és gyorsuló környezet hatásait, a növekvő elvárásokat, a technológiai fejlődést és a generációváltásokat és hogyan találja meg erre a válaszokat? Mekkora bátorság kell ahhoz, hogy 25 év tradícióját tiszteletben tartva is képes legyen egy szervezet folyamatosan megújulni?

Előadó: Lovas Zoltán, NEXON

11:15–11:30

Őszinteség alapú egyedi megoldásfejlesztés

„Senki nem azért megy a barkácsáruházba, mert kalapácsot és szöget szeretve vásárolni, hanem azért, mert szeretné a falon látni a nyaraláson készült családi képet...” Bizonyára sokan ismerik a klasszikus példát, amellyel a termék- és a megoldásértékesítés közötti különbségeket szokás szemléltetni. De vajon emberi oldalról milyen kompetenciákkal kell ahhoz rendelkezni, hogy képesek legyünk felépíteni és fenntartani a bizalmat az üzleti partnereinkkel? Van-e összefüggés, és ha igen, akkor mi, az őszinteség és az üzleti eredményesség között? Az egyedi interaktív megoldásfejlesztésben "utazó" KKV osztja meg a tapasztalatait...

Előadó: Leveli András, LSK Hungária és élő kikapcsolás Molnár Tiborhoz, NN Biztosító

11:30–11:45

Lojális munkakörnyezet

Előadás az alkalmazottak, külsősök és ügyfelek lojalitásáról. Annak növelésének lehetőségeiről, magyarországi standardjairól.

Előadó: Banos Gergely, MITH

11:45–12:15

A minőségi IT-szakember-keresés anomáliái

A kerekasztal-beszélgetésben a minőségi szakemberkeresés gyakorlatáról és kihívásairól lesz szó. Megismerkedünk azokkal a folyamatokkal, ahogy sok fiatal fejlesztő kerül be egy nagy cég berkeibe. Kitérünk arra, hogy a cégek miért szeretik, hogy fejvadászok sikerdíjas alapon keressék meg számukra a kívánt munkaerőt, s megtudjuk, hogyan vélekednek erről a gyakorlatról maguk a fejvadászok. S beszélünk arról is, hogy esetenként az ICT-cégek direktben is kiközvetítik ügyfeleikhez saját szakembereiket. 

Kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Forgács Judit, ForgXpert International; László Linda, Nokia; Pelle Dávid, MP Solutions; Schulz Péter, Tech People Hungary

12:15–13:00

Interaktív beszélgetés a bátorságról, őszinteségről, lojalitásról

  • Mennyire bátor a cég az új stratégiák terén, szervezetének átalakítása területén? Vagy inkább próbál ellavírozni a biztos vizeken?
  • Mennyire kezdeményezőek, merész újítók ebben a munkavállalók, munkáltatók? És mi ebben a felelősségük?
  • Ki hogyan, milyen módszerekkel dolgozik a szervezeten belüli őszinteség kialakításán?
  • Hogyan segíti a cég szolgáltatása, ügyfélpartneri hozzáállása a szervezeten belüli őszinteség kialakítását?
  • Mit jelenet a belső lojalitás?
  • Hogyan dolgoznak ennek kialakításán a cégek?

Résztvevők: Christopher Wilson, IT Services Hungary; Csudutov Csudinka, Mimox, előre elkészített videók (utca embere véleménye), szakmai hozzászólások (Carra Anita, UPC Magyarország; Charaf Hassan, BME; Gacsal József, Fujitsu) és a Human Hungary vedégeinek bevonásával