ITB

Előadók

Baja Ferenc, országgyűlési képviselő

2008 februárjától informatikai, illetve infokommunikációért felelős kormánybiztos volt. 2007. január 1-jétől 2009. április 15-ig, illetve a Bajnai-kormányban (2009. április 16-tól 2010. május 29-ig) a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáraként dolgozott. A 2004 októberében hivatalba lépett Gyurcsány Ferenc vezette kormányban politikai államtitkár volt. 2003 őszétől kormánymegbízottként felügyelte a kormányzat informatikai fejlesztéseinek programját. 2002 júniusától a civil kapcsolatokért és az európai uniós csatlakozást előkészítő tájékoztatásért felelős miniszterelnökségi politikai államtitkár. A Horn-kormányban környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter volt. 1999-től 2001-ig megyei pártelnök, 2000. novembertől 2002. májusig pártigazgató. Az MSZP alapítója, 1990-től országos elnökségi tag, önkormányzati ügyvivő, 1992–1996 között a párt alelnöke, majd 1998-ig az országos választmány elnöke.
1982-ben népművelő diplomát, majd filmesztétikából, doktori címet szerzett.

Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója

Balogh Levente számára mindig világos volt, hogy egyszer ő veszi át a családi vállalkozás irányítását. Ez a pillanat 2004-ben következett be, amikor elfoglalta a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Karrierútja 1989-re nyúlik vissza, akkor üzletkötőként dolgozott az Olympos-TOP Kft.-nél. Egy évre rá a Vitapresshez igazolt, ahol 14 évig dolgozott, kereskedelmi és marketingigazgatóként. Hatéves kora óta cselgáncsozik, és 18 országos bajnokság nyertese.
A szakember élelmiszeripari technológus és marketing-közgazdász végzettségeket szerzett.

Biró Viktor, az MVM Zrt. informatikai és távközlési igazgatója

Biró Viktor 2012. októbere óta az MVM Zrt. informatikai és távközlési igazgatója. Feladata az MVM csoportszintű informatikai és távközlési stratégiájának kialakítása, annak megvalósítása és az alá tartozó szakterületek irányítása. Előző munkahelyén, az American Power Conversion-nál (APC) regionális igazgatóként tevékenykedett.
Diplomáit a BME villamosmérnöki karán, valamint a Közgazdaságtudományi Egyetemen mérnök-közgazdász szakán szerezte.

Bódi Gábor, az NHIT elnöke

Bódi Gábor 2013 óta az NHIT elnöke, illetve a Kopint-Datorg informatikai es Vagyonkezelő ügyvezetője. 2010 és 2012 irányította ügyvezetőként a Puskás Tivadar Közalapítványt. 2000 és 2009 között a Miniszterelnöki Hivatalnál töltött be különböző vezetői pozíciókat. 2008-tól az infokommunikációért és e-közigazgatásért felelős szakállamtitkár, előtte az Elektronikus Közigazgatás Stratégiai Központ főigazgatója volt. 2004-től az Elektronikuskormányzat-központnál dolgozott, főosztályvezető és kormány-főtanácsadó volt. Azt megelőzően két éven át a Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatalában osztályvezető, a Phare Access Programok koordinátora volt. Pályáját a MeH Közigazgatás- és Területpolitikai Államtitkár Titkárságán nemzetközi referensként kezdte.
Igazgatásszervező, okleveles közgazdász végzettséggel rendelkezik.

Gaidosch Tamás, a Deloitte partnere

Gaidosch Tamás 2013-ban csatlakozott a Deloitte-hoz mint a vállalati kockázati tanácsadás közép-európai vezetője. Korábban a KPMG-nél dolgozott a kockázati tanácsadás magyarországi vezetőjeként. Közel 20 éves szakmai tapasztalatait elsősorban a rendszerellenőrzés, a kockázatkezelés, az IT-biztonság, valamint az üzleti folyamatok és kontrollrendszerek értékelése és fejlesztése területén szerezte, különösen a pénzügyi és a távközlési szektorban. Széles körű munkatapasztalattal rendelkezik a közép-kelet-európai régióban.

Pályafutását az IBM-nél kezdte rendszertervezőként, ahol bankok és biztosítótársaságok részére fejlesztett ki megoldásokat. Az IBM egyesült államokbeli fejlesztőközpontjaiban is dolgozott, ahol hálózati megoldásokkal és ezek biztonsági kérdéseivel foglalkozott.

Minősített információrendszer-ellenőr (CISA), minősített informatikai biztonsági specialista (CISSP) és minősített információbiztonsági menedzser (CISM). Végzettségét tekintve informatikus mérnök, és Executive MBA nemzetközi üzletvitel területen.

Gonda Gábor, a HP Magyarország vezérigazgatója

Gonda Gábor 2012 óta tölti be a HP Magyarország vezérigazgató pozícióját. Ezt megelőzően 2007 és 2012 között a vállalat nagykereskedelemért felelős regionális vezetője volt, a kelet-közép-európai régióért felelt. Korábban a HP indirekt értékesítési vezetőjeként dolgozott. 1999-től a Compaq Magyarország call center managere, majd SMB sales managere volt.
Diplomáit a Budapesti Műszaki Főiskolán (Óbudai Egyetem) szerezte, végzettségét tekintve mérnök.

Martin Grass, CIO Mercedes Benz Manufacturing Hungary

Martin Grass 2013 novembere óta CIO a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél. 2009 és 2013 között a Mercedes-Benz Cars digital factory vezetője, abban az időszakban, amikor a vállalat digitalis tervezési eszközeinek stratégiai átszervezése is történt. Mindezek előtt 2002-ben számos IT területen dolgozott a Daimler AG-n belül, többek között a gyártás ellenőrzés felelőseként a sindelfingeni és rastatti üzemekben Németországban. Fizikából szerzett diplomat és doktorált a Konstanz Egyetemen Németországban.

Hesz Tamás, a Mercedes-Benz Hungária Kft. Mercedes-Benz személyautó kereskedelmi és marketingigazgatója

1994 óta dolgozik a Mercedes-Benz magyarországi képviseleténél, szinte a kezdetektől fogva vezetői pozícióban, úgymint a diszpozíció, valamint a személyautó- és a transzporter-értékesítés területén. Jelenleg a Mercedes-Benz és a smart magyarországi importőrének, a Mercedes-Benz Hungária Kft.-nek a Mercedes-Benz személyautó kereskedelmi- és marketing igazgatói posztját tölti be. A diploma megszerzése után a Mars cégnél kezdte pályafutását értékesítési területen.

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán kereskedelmi üzemgazdász diplomát, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakokleveles üzemgazdász képesítést szerzett.

Jobbágy Dénes, az Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő elnök-vezérigazgatója

Az MFB stratégia csoportba tartózó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója. 2010 és 2013 között az MFB Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatói tanácsadója volt. 2002 és 2010 között tanácsadóként tevékenykedett. Korábban az Államháztartási Hivatal informatikai elnökhelyettese, valamint az EXIM Bank igazgatósági tagja volt. 1997 és 2001 között a német tulajdonú (RWE Group többségű) Novacom Távközlési Kft. vezérigazgatói posztját töltötte be. 1996-ban a Matáv marketing vezérigazgató-helyetteseként, mint az Executive Board tagja tevékenykedett. 1993 és 1995 között a Hungaro DigiTelt irányította vezérigazgatóként. Előtte a Műszertechnika Holding elnökhelyettesi tanácsadója, majd adatkommunikációs igazgatója volt. Pályáját a Videoton Fejlesztési Intézetnél kezdte, 1984 és 1990 között szoftverfejlesztő munkatárs, majd csoportvezető volt.
Villamosmérnöki, majd számítástechnikai szakmérnök végzettséget szerzett a BME-n, további tanulmányait és szakképzéseit Franciaországban, az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Kanadában végezte.

Nagy Péter, a Colabs társalapítója-igazgatósági tag

A 2011-ben üzleti angyalok segítségével alapított Colabs Startup Center indította az első amerikai mintájú hazai seed acceleration programot, mely keretében több IT startup cégbe fektetett (pl. Zinemath) és 2013 őszétől a BKIK partnerségével startup irodaház üzemeltetésbe kezdett. Nagy Péter társalapítója volt a Budapesti Értéktőzsde partnerségével szervezett Elevator Pitch Competition startup befektetői fórumnak (2010–2011). Ezt megelőzően (2003–2011) felváltva dolgozott a vállalati pénzügyek területén (UniCredit, CIB Befektetési Bank, KPMG, MB Partners) és startup/spinoff cégek tanácsadójaként, menedzsereként (ThalesNano, Intellio). Korábban alapító-elnöke a Magyar Spinoff és Startup Egyesületnek (2006–2009) és tagja a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Oktatási Bizottságának (2008–2013). Közgazdász diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte.

Palencsár Miklós üzleti mentor

2005 szeptemberétõl független tanácsadó, business mentor, nemzetközi szakember. Szervezetfejlesztéseinek, üzleti stratégiáinak, személyre szabott cégvezetõ képzéseinek alapja az általa kifejlesztett, speciális üzleti, pszichológiai, embertípus-beazonosító rendszer (3B – Behaviour Based Business), mely 1720 egyedi embertípus beazonosítására, értékelésére, döntési mechanizmusuk meghatározására ad módot. Munkáját Európa több országában végzi. 2001-tõl a Trade Classified Media (TCM) VIP-igazgatóságának kiépítõje, majd vezetõje, egyben a Szuperinfo Országos Hálózat irányítója. Korábban a TCM (Expressz Magyarország) marketingmenedzsere volt, majd a kiemelt ügyfélrészleg vezetõjévé, később értékesítési igazgatóvá nevezték ki. Pályáját 1998-ban kezdte a Citibank Hungary Kereskedelmi Banknál ügynöki munkakörben, majd 1998 szeptemberében a „Gold akvizíciós csapat” tagjaként akvirálta a bank kiemelt magán ügyfeleit.
Számos publikációja mellett a 2012 év végén jelent meg 3B Behaviour Based Business, Viselkedés alapú üzleti stratégia címû könyve, az IT-Business Publishing gondozásában.

Papp Albert, a TVK local CIO-ja

A szakember első és egyben jelenlegi munkahelye a Tiszai Vegyi Kombinát, ahol a rendszerszervezőtől a CIO-ig sokféle pozíciót töltött be az elmúlt évtizedek alatt. Az ESZR számítógépektől az ERP implementáción át a mobilitásig sok projektet tervezett, szervezett és irányított. 2001–2006 között a TVK, majd 2006-tól a Mol Csoport petrolkémiai üzletágának informatikáért felelős csapatának irányítója. Töretlenül hisz abban, hogy az informatikának tudatosan kell vállalnia a szolgáltatói szerepkört.

Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezetője

Papp István 2011. október 24. óta tölti be a Microsoft Magyarország ügyvezetői pozícióját. A Cisco regionális vezetői tisztségéből (Kelet-Közép-Európa, Latin-Amerika, Afrika, Közel-Kelet, Oroszország/FÁK állami szektorbeli ügyfelekért felelős vezető) érkezett a Microsofthoz. 2007-től 2010-ig a Magyar Telekom vezérigazgató-helyetteseként előbb az Üzleti Szolgáltatások Üzletág (T-Systems), majd a Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetőjeként tevékenykedett. A Ciscónál 1999-től számos felsővezetői posztot töltött be, irányította a nagyvállalati, szolgáltatói, kormányzati, kis- és középvállalati, valamint partnerkapcsolati üzletágak tevékenységét. 2005 augusztusától a Cisco Systems adriai régióért és Magyarországért felelős regionális igazgatója volt. 1996–1999 időszakban az Anixter Magyarország kereskedelmi vezetője, regionális értékesítési vezetője volt. Pályája kezdetén az Integra munkatársaként dolgozott.
Közgazdász végzettséggel és az írországi Warnborough University MBA-diplomájával rendelkezik.

Pataky Kata, suttogó

Az első magyar, aki nemcsak hónapokig tanult Monty Roberts kaliforniai farmján, hanem megszerezte a módszer oktatásához szükséges végzettséget is.
2008 márciusában tette le első vizsgáját Monty Roberts Flag is Up Farms farmján, 2010-ben megszerezte az oktatói diplomát. Hazatérve létrehozta a Lótárs Kft.-t, amely mára a Monty Roberts-képzés központja lett hazánkban. 2010 szeptembere óta tart Monty Roberts-módszer kurzusokat.
A Monty Roberts-módszer a lovak viselkedésének, tanításának és képzésének tudománya. Egy teljes rendszer, amelynek ismeretében földről és lóháton, a ló teljes élettartama alatt, mindenféle téren (hobbi, verseny, tenyésztés) és mindenféle szinten (kezdő, haladó, profi) a problémák megoldásához kulcsot ad, lovunk és saját magunk hasznára lehetünk – erőszakmentesen.

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója

2013. október 1-jétől a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. Előtte 2012 októberétől a T-Systems Magyarország értékesítés divízió vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. 2008 szeptemberében csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz a Vállalati Szolgáltatások Üzletághoz tartozó leányvállalat, az IQSYS ügyvezető igazgatójaként, ahol a vállalat irányítása mellett a kereskedelmi igazgatói feladatokat is ellátta. 2010 decembere és 2011 májusa között ideiglenesen a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) üzletágvezető pozíciót is, az IQSYS ügyvezető igazgatói feladatok megtartása mellett. Szakmai pályáját az Integra Kft.-nél kezdte ügyfélfelelősként. 1997-től az Unisys Magyarországnál dolgozott a pénzügyi üzletfelek partnereként, majd ügyfélkapcsolati igazgatóként. 2000-ben csatlakozott a Cisco Systems Magyarországhoz, ahol előbb a kiemelt ügyfelekért felelős értékesítési vezető, majd a nagyvállalati üzletág igazgatója lett. 2007 februárjában kinevezték a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatójává.
Rékasi Tibor diplomáját a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán szerezte.

Simó György, a Day One Capital ügyvezető partnere és vezérigazgatója

Simó György több mint egy évtizeden át volt a Magyar Telekom felsővezetője: a T-Online és a T-Com vezérigazgatója, majd a Telekom üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese. Nevéhez fűződik az [origo] portál megalapítása, valamint számos meghatározó internetes startup (e-kereskedelem, Iwiw, stb.) felvásárlása. A távközlés előtt tíz éven át dolgozott szerzőként és vezetőként a médiában. Gyuri az utóbbi években magánbefektetőként, üzleti angyalként aktív a magyar piacon. Kiterjedt kapcsolatrendszerével, tudásával az Alap internet- és médiabefektetéseit segíti.

Sugár Mihály, a BellResearch vezető tanácsadója

Sugár Mihály 2003 óta a BellResearch vezető tanácsadójaként járul hozzá a távközlési és az informatikai szolgáltatók és szállítók piaci sikereinek megalapozásához. 2002-ben a Synergon Informatika marketingigazgatója volt, előtte a D&T Marketing tanácsadási üzletágát irányította. 1994 és 2000 között a Westel Rádiótelefon marketing igazgató-helyetteseként dolgozott. Korábban az Olivetti Hungary kereskedelmi igazgatója, az Interag–Computerland ügyvezető igazgatója volt. 1980 és 1990 között a HM számítástechnikai alosztályát vezette. Pályáját fejlesztőmérnökként az MMG Automatika Műveknél kezdte.
Mérnökként/szakmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a Budapesti Gazdasági Főiskolán Európai Unió szakértői oklevelet is szerzett.

Szentiványi Gábor, az ULX ügyvezetője

Szentiványi Gábor 2001 óta irányítja az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft.-t. Ügyvezető igazgatóként a vállalat vezetését, valamint üzletfejlesztési és stratégiatervezési feladatokat lát el. Hollandiából való hazatérését követően hazai nagyvállalatoknál komplex informatikai rendszerek tervezésével és tanácsadással foglalkozott, ezzel párhuzamosan célul tűzte ki a nyílt forráskódú megoldások magyarországi elterjesztését a vállalati felhasználók körében, a nyílt forráskódú kulcstechnológiák átültetését vállalati környezetbe.
1994-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. Tanulmányait ösztöndíjasként a Karlsruhe-i Műszaki Egyetemen folytatta, operációs rendszerek fejlesztése témakörben. Doktori disszertációját Hollandiában, a Delfti Egyetemen írta multimédia információs rendszerek menedzsmentje és integrációja témakörben, nyílt forráskódú technológiákra alapozva.

Sziebig Andrea, az IT-Business Publishing ügyvezető-főszerkesztője 

Sziebig Andrea 2003-ban, még a VogelBurda Communications védőszárnyai alatt hívta életre az itbusiness hetilapot, melyet 2008-ban kivásárolt és megalapította az IT-Business Publishing kiadót. Az elmúlt 4 év üzletfejlesztésének köszönhetően az egytermékes kiadó 2013. áprilisára végére 4 különböző célcsoportot, 4 különböző kiadvánnyal (itbusiness, itbridge, board, itpeople) tud megszólítani. Az event-piacon az ITB védjegyévé váltak a koncepcionális hátterű kreatív események, még mindig unikálisak a klubrendezvények, meggyökeresedett a szeptemberi back to the business partyként ismert Inside és az ITBusiness & Technology konferencia. Tavaly két új típusú konferenciával vált teljessé az event-kínálat, ezek a Human Hungary és a DEAL! 
Sziebig Andrea 1995 és 2001 között a Computerworld-Számítástechnika főszerkesztője, korábban az (Új) Alaplap szerkesztője volt. 2009-ben megkapta az Információs Társadalomért szakmai érmet, 2007-ben pedig elnyerte Az év informatikai újságírója címet.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett programtervező matematikus diplomát.

Szijártó Zoltán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke

Szijártó Zoltánt vette át a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség vezetését 2012. július végén. A szervezeten belülről érkező új elnök kinevezését megelőzően a KIFÜ projektigazgatója volt. 2011 folyamán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Integrált Informatikai és Telekommunikációs Intézetének főigazgató-helyettese volt. 2007-ben csatlakozott a Vám- és Pénzügyőrséghez, ahol 2008 és 2010 között az informatikai főosztályt vezette. 2003-tól az ECSC Kft. ügyvezető igazgatói feladatait látta el. Korábban a Hírközlési Főfelügyeletnél és a Frekvenciagazdálkodási Intézetnél dolgozott, előtte az IBUSZ számítástechnikai osztályán volt rendszerszervező. Pályáját 1984-ben a Videoton Fejlesztési Intézetben kezdte.
Villamosmérnöki és kommunikációs számítástechnikai szakmérnöki végzettségeit a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte.

Takács Krisztián, a Business Telecom elnök-vezérigazgatója

Takács Krisztián 2012-től a Business Telecom elnök-vezérigazgatója. A BTelt 2006 novemberében alapította két üzlettársával. Céljuk olyan szolgáltató létrehozása volt, amely elsősorban az intézményi és a vállalati szektort szolgálja ki. 2003--2006 között a szakember a GTS Datanet és a Pantel értékesítésének koordinációjával foglalkozott. 2011-ben a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének uniós nagykövetévé választották.
Takács Krisztián a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett közgazdász-képesítést.

Tóth Árpád, a McAfee Közép-Kelet Európai igazgatója

Tóth Árpád 2000. január 1. óta tölti be a McAfee (új nevén Intel Security) képviselet vezetését. Kezdetben a magyar piac fejlesztése tartozott a felelősségi körébe, majd 2005-től regionális vezetői megbízatást kapott. Munkája lefedi az üzletfejlesztés átfogó területeit, mint amilyen például a nagy ügyfelekkel való kapcsolattartást, a partnerek kiválasztása, képzése, az árazási stratégiák kialakítása, a marketing, a termékbevezetések. Nemzetközi csapata élén, 12 országban biztosítja cégének képviseletét. Pályája kezdetén dolgozott az élelmiszeriparban és a logisztikában, különféle kereskedelmi pozíciókban.
Mérnöki és közgazdász végzettséggel rendelkezik.

Valner Szabolcs managing partner, Digital Factory

Valner Szabolcs specialitása digitális vállalatok építése. 2011 óta, a Digital Factory managing partnere, a Netrisk igazgatósági tagja. 2008 és 2009-ben a Bertelsmann média-vállalatnál dolgozott, stratégia, vállalat-felvásárlások és digitális innováció területén. 2000-ben alapította meg a magyar Vatera.com piacteret, amelynek 2005-ig ügyvezetője volt. A céget 2008-ban adták el a Naspers dél-afrikai média-csoportnak. Szakmai pályafutását a Boston Consulting Groupnál kezdte Amszterdamban, majd a Magyar--Amerikai Kockázati Tőkealapnál folytatta Budapesten. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte.

Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára

2012. november 14-étől Vályi Nagy Vilmost a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkárává nevezte ki Áder János köztársasági elnök. Az államtitkári rang az eddigi eredményeinek elismerése mellett új lehetőségeket nyit az infokommunikációs iparág képviseletére és az informatikai fejlesztések felgyorsítására.
A szakember korábban a területért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az NFM-ben. Azt megelőzően 1996-tól a Vám- és Pénzügyőrségnél töltött be különböző vezetői pozíciókat, utoljára gazdasági és informatikai országos parancsnokhelyettes volt. Pályája kezdetén a MÁV területi értékesítési irodáján volt előadó.
Az államtitkár végzettségét tekintve okleveles közgazdász és üzemgazdász.

Vityi Péter, az IVSZ tanácsadója

Vityi Péter az IVSZ tanácsadójaként dolgozik 2012 óta, emellett a Transround értékesítési és marketingvezetője. 2010–2011-ben a Ness Technologies Hungary ügyvezető igazgatói feladatait látta el. Közel 3 évig a Microsoft kelet-közép-európai régió nagyvállalati értékesítési stratégiáért felelős igazgatója volt. 2001 és 2007 között a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Előtte 1994 és 2001 között a Microsoft nagyvállalatokért felelős kereskedelmi igazgatója volt. Azt megelőzően (1991–1994) a Digital Equipment Hungary vállalatnál dolgozott, kereskedelmi munkatársként. Pályáját Svédországban az Asea Brown Boverinél kezdte, mérőműszerek tervezésével és fejlesztésével, real-time szoftver rendszerek fejlesztésével foglalkozott, 1989 és 1991 között.
Villamosmérnöki diplomáját a Budapest Műszaki Egyetemen szerezte.

Wagner Endre, a BalaBit IT Security társalapítója, a vállalat technikai és informatikai igazgatója

A BalaBit menedzsmentjének tagjaként az elmúlt tíz évben szerepet vállalt az IT-biztonsági fejlesztővállalat felépítésében. Közel tizenöt éves tapasztalatának köszönhetően jártassággal rendelkezik mind a hazai, mind a nemzetközi IT-biztonsági piacon.