Szakmai támogató

TÖOSZ BM

Magyarország újra-térképezve

 

A konferencia célja a tájékoztatás, az eszmecsere és a kommunikáció elősegítése a kormányzati, önkormányzati, közigazgatási, civil és gazdasági szféra szereplői között.

2012 az önkormányzati rendszer nagy átalakításának éve. 2013-tól helyi szinten ketté válik az államigazgatási és az önkormányzati feladatok végrehajtása. Az elmúlt egy évben két országos konferenciát szerveztünk ebben a témában, ahol közel 500 polgármester és jegyző volt jelen. Közvetlenül a döntéshozókkal oszthatták meg vélményüket, valamint tehették fel kérdéseiket.

Az önkormányzati reform elindult, a váz elkészült, de a részletes megvalósítás ideje most érkezik el. Nem mindegy, hogy az ágazati törvények rendezése milyen mértékben tudja feloldani a szakmai és pénzügyi feszültségek közötti ellentétet.

Az OOKK 2012 őszi konferencia három nagy témát dolgoz fel. Az önkormányzati adósságrendezést, a feladatfinanszírozást, valamint az oktatást. A Belügyminisztérium, mint az önkormányzatokért felelős minisztérium fontosnak tartja, hogy minden feltétel adott legyen helyi szinten a sikeres önkormányzati gazdálkodáshoz. Az egyik kritérium a komrányzati döntések, törvények  tisztánlátása, az üzenetek egyértelmű kommunikálása.

Hallja elsőkézből, mondja el Ön is véleményét!

  • a konferencia, ahol az új önkormányzati rendszer kapcsán felteheti kérdéseit közvetlenül a kormányzati döntéshozóknak
  • a konferencia, ahol választ kap az önkormányzati feladatfinanszírozással kapcsolatos sarkalatos kérdésekre
  • a konferencia, ahol megismerheti, hogyan működhetnek hatékonyabban az általános-, és középiskolák az  oktatási reform után

A konferencia fővédnöke:
                                                         Dr. Pintér Sándor
                                                         belügyminiszter

A konferencia házigazdája és védnökei:

                                                        Schmidt Jenő, TÖOSZ elnöke
                                                        Erdősi László, Herceghalom polgármestere