Szakmai támogató

BM TÖOSZ

Mit hoz a jövő?

Önkormányzatok 2014 - 2019

 

A konferencia célja a tájékoztatás, az eszmecsere és a kommunikáció elősegítése a kormányzati, önkormányzati, közigazgatási, civil és gazdasági szféra szereplői között.

Az előző ciklus alatt életbe lépett az új önkormányzati törvény, a közigazgatási feladatok elváltak egymástól, létrejöttek a járási hivatalok, valamint a helyi önkormányzati rendszer átalakítása törvényi szinten lezajlódott, a továbbiakban feladatfinanszírozási modell szerint működnek az önkormányzatok.

A 2014-es parlamenti választások után életbe lépett az a szabályozás, amely szerint a parlamentben nem vállalhat tisztséget önkormányzati vezető. Így a kormányzat és az önkormányzati vezetők közötti kommunikáció és a tájékoztatás szerepe felértékelődött.

Éppen ezért az idei évben az OOKK-n minden önkormányzatokat érintő kérdéssel foglalkozunk. Kiemelt témáink között szerepel a 2015. évi költségvetés, különös tekintettel az önkormányzatokra; kiderül, hogy megkapják-e az önkormányzatok a fejlesztésekhez szükséges önerőt, valamint hogyan működik az új oktatási rendszer, és megtudhatja milyen változások lesznek az egészségügy önkormányzatokat érintő területein.