BGF Medicsphere U1 Nonprofit Kft.

Nemzetközi Diabetes Konferencia

Ezen a konferencián globálisan szemléljük a gazdaság, a társadalom és az egyén szemszögéből a mára népbetegséggé nőtt diabetes problémát.

A számok nőnek, mind a betegeket, mind a kiadásokat tekintve.

Nézzünk szembe a kihívásokkal MOST!

A konferencián jelen lesznek a magyarországi egészségügyi rendszer képviselői, civil szervezetek és a versenyszféra diabetesre specializálódott szereplői.

A konferencia tudományos és gazdasági szemmel mutatja be a diabetes jelenlegi állapotát, valamint a lehetséges fejlődési utat, ismerje meg a modern kezelési módszereket, fejlesztéseket és konkrét intézkedéseket.

A konferencia célja, hogy  elindítson egy összefogást és elkötelezze a szereplőket egy kiemelten fontos ügy mellett.. 

Cél a költségcsökkentés, mind egyéni, mind társadalmi szinten.

A diabetes, egy gyógyíthatatlan betegség, de megfelelő prevenció, kezelés és tájékoztatás mellett a betegek számának növekedése lelassítható, megállítható, akár visszafordítható.

Megelőzés

Társadalmi szinten fontos, hogy az emberek megismerjék a betegséget, illetve vegyék kézbe az irányítást!

Tájékoztatás, oktatás

Célcsoportnak megfelelően a diabetes hosszútávú következményeiről, valamint a megelőzés és korai diagnózis fontosságáról.

Kezelés

Ahhoz, hogy megfelelően kezeljük a cukorbetegséget elengedhetetlen a diabetes menedzsment intézményi szinten.

A cél, hogy minden beteg egyénileg, személyre szabottan kapja meg a számára legmegfelelőbb kezelést. Ehhez nyújt segítséget a BGF Medicsphere projekt során végzett kutatása. A program több száz betegutat, kezelési módot elemzett, ahol figyelembe vette a beteg lakóhelyét, családi állapotát, jövedelmi hátterét és anamnézisét, majd összevetette a pácienshez hasonló orvosi esetekkel és a kezelések eredményével így jut el a leghatásosabb gyógymódhoz vezető kezelési „betegút” kiválasztásához.

Ha korán felismerjük a betegséget, illetve a megfelelő kezelést választjuk a költségek csökkenthetők  mind egyéni, mind társadalmi szinten.

 

A rendezvény a Budapesti Gazdasági Főiskola TÁMOP-4.2.2A-11/1/KONV-2012-0009 azonosítószámú, "Medic Sphere - Klinikai adatok komplex, többcélú, egészségügyi, gazdasági és oktatási célú felhasználása informatikai eszközök támogatásával" című kutatási projektje keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.