Főtámogató

MVM T-systems

Koncepció

A digitális gazdaság nagyobb önmagánál - megkerülhetetlen, így a különböző iparágak vagy élnek a digitalizáció lehetőségeivel vagy félnek a digitalizáció következményeitől. A robotok, drónok, algoritmusok, mesterséges intelligencia teljesen hétköznapi területeken is jelen van már. Az informatikai már nem egyszerűen szoftverfejlesztést jelent, hanem bármilyen termékről, bármilyen szolgáltatásról beszélünk, annak a szaftja a szoftver. Önvezető autókat fejlesztő cégnél nem csak szoftvermérnök, de neurológus, anyagmérnök, fizikus, biológus, pszichológus, villamosmérnök is dolgozik, vége a tisztán szoftver alapú megoldások romantikus világának. Az együttműködés, közös gondolkodás kényszere soha nem volt még ilyen erős.

Magyarországon hektikus, hogy mely területek reagálnak jól és tartják a lépést a digitális átalakulással, de az IVSZ szakértői a gyáripar, agrár, kereskedelem, egészségügy és a sport/rekreáció technológiai innovációs mozgását látják a legdinamikusabbnak. A ma megkapható EU-s földtámogatások nagyságrendjét lehet megspórolni egy jól tervezett agrárinformatikai stratégiával, a legújabb fintech cégek és a blockchain technológia úttörői olcsóbbá és könnyűvé teszik a fizetést különböző rendszerek között is. Eközben az egészségügy kritikus problémáit lehetne megoldani a proaktív gyógyászattal és a bigdata erejére épített elemzésekkel. Ezek sokszor távolinak tűnnek, kivétel a sport, szórakozás, fitnesz területe, ahol a fogyasztók, gyártók, szolgáltatók egyaránt habzsolják a digitális lehetőségeket.

A 2016-os MENTA célja, hogy a digitális ökoszisztéma szereplői között interfészeket alakítson ki, a kevésbé egyértelmű tengelyeket és kapcsolódásokat is bemutassa. Innováció és magas hozzáadott érték nélkül nincs élhető jövőnk, a digitális környezetben az IT cégeknek is mindennél fontosabb, hogy megértsék ügyfeleiket, de a különböző iparágak szereplői is rá vannak szorulva a fejlődésre.

Célközönség:

A célközönség a klasszikus informatikai cégvezetőkre és nagyvállalati döntéshozókra épül, de a trendeket követve a résztvevők között a kapcsolódó iparágak képviselői, illetve az IVSZ partnerszervezeteinek és szövetségeseinek szakértői is jelen lesznek. A konferencia azoknak az üzleti vezetőknek szól, akik nem félnek változtatni, újítani, akik tudni szeretnék, mivel előzhetik be versenytársaikat.  

Részletes program az alábbi linken érhető el: http://ivsz.hu/esemenyek/ivsz-menta-2016/