itb

Előadók

Ábrahám Péter, a Bonafarm beszerzési és IT-igazgatója

2006-ban csatlakozott a Bonafarm csoporthoz. 2010 óta felel a csapatával az akkor kialakított, és azóta folyamatosan bővülő IT-szolgáltatásokért. 2014 óta felel a csoport szintű beszerzési tevékenység fejlesztéséért. 2003-ban végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen okleveles villamosmérnökként, majd tanulmányait folytatta a közgazdász, illetve a posztgraduális bankinformatika szakon is. 2003-ban kezdett el dolgozni az Accenture-nél tanácsadóként, főként a kontrolling terület részére készített üzleti intelligencia megoldásokat. 2012-ben megkapta a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) által alapított "Az Év CIO-ja" díjat.

Ádám Csongor, a NISZ fejlesztési ágazati igazgatója

Közgazdasági végzettségét a Széchenyi István Egyetemen szerezte, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi szakoklevelet, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen informatikai menedzser végzettséget. 2014 óta dolgozik a NISZ (Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) fejlesztési ágazati igazgatójaként, előtte 2011 óta töltött be különböző vezetői pozíciókat a NISZ fejlesztési területén. Ezt megelőzően 2004 és 2010 között a regionális és a közigazgatás-fejlesztési európai uniós források menedzsmentjét és ellenőrzését végző Váti Nonprofit Kft. munkatársa volt, kezdetben programirányító menedzserként, majd 2008 közepétől az Államreform és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programok lebonyolítását ellenőrző igazgatóság igazgatójaként.

Árvai Gergely, a Magyar Telekom IT-szolgáltatások marketingmenedzsment ágazatának vezetője

Árvai Gergely a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, pénzügy szakirányon végezve, párhuzamosan az ELTE jogi karát is elvégezte. Ezt követően lehetősége volt holland kormányösztöndíjjal a Maastrichti Egyetem Közgazdasági karán is tanulni. 2000-ben a Magyar Telekom Csoportnál indult a pályafutása, ahol 2007 végéig dolgozott – döntően a csoport internetszolgáltatójánál (Axelero, T-Online), ahol számos pozíciót látott el, utoljára a stratégiai tervezési és üzleti intelligencia területet vezette. 2008-től a Microsoft Magyarországnál folytatta karrierjét üzleti tervezési és operációs vezetőként, majd 2010-től partnerkapcsolati vezetőként. Ebben az időszakban nevéhez volt köthető a Microsoft partner stratégiája, partner programja, partnerfejlesztési kezdeményezései, a cég felhő alapú stratégiájának partneri leképzése Magyarországon. 2013 szeptemberétől tölti be a Magyar Telekom üzleti IT-szolgáltatások ágazatvezetői pozícióját. A Telekomnál a cég üzleti (SOHO és KKV) IT-portfóliójának felépítésért felel teljes üzleti felelősséggel (P&L, termékfejlesztés és termékmenedzsment, go to market, marketing, árazás, partneri kapcsolatok).

dr. Bartolits István, az NMHH főosztályvezetője

Az NMHH Technológia-elemző főosztályát 2010 óta vezeti, ahol főként az új infokommunikációs trendekkel, technológiákkal és megjelenésük szabályozási kérdéseivel foglalkozik. Előtte 2004-től a Műszaki és Technológiai Elemző Osztályt, 2002-től a Távközlő Rendszerek Osztályt vezette. 1998-tól a Hírközlési Főfelügyelet elnökhelyettesi tanácsadója volt. Mielőtt hírközlés -szabályozással kezdett foglalkozni, 1995-től a BGH Telco kft. projektmenedzsereként, 1988-tól a BHG Fejlesztési Intézet fejlesztési osztályvezetőjeként tevékenykedett, számítógép-vezérelt telefonközpontok szoftver fejlesztését vezette. Pályafutását is itt kezdte 1978-ban fejlesztőmérnökként.
A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesületnek 2011 óta a főtitkára, 1973 óta a tagja. 2006 óta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense. 1993-1999 között a szakminiszter munkáját támogató Távközlési Mérnöki Minősítő Bizottság alelnöke volt.
Villamosmérnöki diplomáját 1978-ban, szakmérnöki diplomáját 1980-ban szerezte a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ugyanitt védte meg doktori fokozatát 1983-ban az integrált távközlés témakörében.

Benedek Péter, az IBM délkelet-európai régiójának kereskedelmi igazgatója

Benedek Péter az IBM délkelet-európai régiójának kereskedelmi igazgatója, ez a régió Magyarországot is magában foglalja. Ezt megelőzően több éven keresztül az IBM Közép-Európai régiójának Systems and Technology üzletágában töltött be üzletág igazgatói posztot, míg IBM-es pályafutása első éveiben, 2000 és 2007 között az IBM Magyarország pénzintézeti szektorában volt key account manager, majd a szektor kereskedelmi vezetője.

Bessenyei István, a Laurel Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője

Bessenyei István először a kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán 1980-ban, majd 2010-ben szerzett MBA (Master of Business Administration) diplomát. Munkavállalóként először a Videotonnál (1980-1981), majd a SZÜV-nél (1983-1993) dolgozott, utóbbiból már azzal a törekvéssel jött el, hogy 1993-ban több vállalkozó szellemű kollégájával megalapítsa a Laurel Kft.-t, melynek azóta is ő a tulajdonos-ügyvezetője. Napjainkra a cégcsoporttá nőtt Laurel több, sikeres vállalkozás együttműködéseként prosperál.

Biró Albert, az Infotér Felügyelő Bizottságának elnöke

Biró Albert tölti be Infotér Felügyelő Bizottságának elnöki posztját, és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnöki posztját is. Biró Albert több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az infokommunikáció területén, többek között az MVM Net Távközlési Szolgáltatónál, az Invitelnél és a Novellnél, az S&T Magyarországnál töltött be különböző vezetői és stratégiai tanácsadói pozíciót. Pályája kezdetén az Ericsson Magyarországnál account manager volt. A szakember műszaki menedzseri, közgazdász és MBA-végzettséggel is rendelkezik.
Főszervezője az Informatika a Társadalomért és az Információs Társadalom Parlamentje konferenciáknak.

Biró Viktor, az MVM Zrt. informatikai és távközlési igazgatója

Biró Viktor 2012. októbere óta az MVM Zrt. informatikai és távközlési igazgatója. Feladata az MVM csoportszintű informatikai és távközlési stratégiájának kialakítása, annak megvalósítása és az alá tartozó szakterületek irányítása. Előző munkahelyén, az American Power Conversion-nál (APC) regionális igazgatóként tevékenykedett.
Diplomáit a BME villamosmérnöki karán, valamint a Közgazdaságtudományi Egyetemen mérnök-közgazdász szakán szerezte.

Bódi Gábor, a Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkára

Igazgatásszervező és okleveles közgazdász végzettségét a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen szerezte. Több mint egy évtizedes szakmai pályafutása során számos vezető pozíciót töltött be az elektronikus közigazgatás és a kormányzati infokommunikáció területén. 2010-től a Puskás Tivadar Közalapítvány, majd 2013 nyarától a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója. A kormány informatikai és hírközlési ügyekben véleményező és tanácsadó szervének, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöki tisztét 2013 augusztusától tölti be. 2014 június 25-től a Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkára.

Both Vilmos, a Századvég informatikai és telekommunikációs üzletágának igazgatója

Both Vilmos a Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen végzett 1992-ben; egyetemi évei alatt a Széchenyi István Szakkollégium tagja volt. Előbb gazdasági újságíróként, majd szerkesztőként, végül főszerkesztőként dolgozott a Napi Gazdaságnál. A kilencvenes évek derekán két évig Londonban dolgozott a BBC-nél. Több évig volt a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) elnöke, illetve elnökségi tagja. 2000-től az econet.hu Informatikai Nyrt. vezérigazgatója, majd elnöke volt, 2003 óta különböző tanácsadó cégeknél tölt be vezető pozíciókat. Jelenleg a Századvég Gazdaságkutató IKT üzletágának igazgatója. Fő szakterülete a stratégia-alkotás a hírközlés, infokommunikáció, vállalkozás-fejlesztés, innováció és fejlesztéspolitika területén, továbbá vállalati és közigazgatási projektek koncepcionális megalapozása, stratégiai támogatása és minőségbiztosítása, jogszabályok és közpolitikai programok előzetes gazdasági hatásvizsgálata, fejlesztéspolitikai programok kidolgozása, tervezése, monitoringja és értékelése.

Both Zoltán, az NMHH hírközlési igazgatója

Both Zoltánt 2013-ban nevezték ki az NMHH hírközlési igazgatójává. A mérnök végzettségű szakember 2011 és 2013 között a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató és az MVM NET igazgatósági elnöke, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban miniszteri biztosként a Nemzeti Hálózatfejlesztési Projekt irányítója volt. 2000-től az AETA Mérnökiroda ügyvezető igazgatói feladatait látta el. 1991-től 14 éven át töltött be különböző vezetői tisztségeket az ERBE Energetikai Mérnökirodánál. Karrierjét az MVMT Erőmű Beruházási Vállalatnál kezdte. 

Braun Péter, a VISZ elnöke

Villamosmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen.

1954 és 1989 között a Villamosenergiai Kutatóintézet munkatársa, távozásakor főosztályvezető. Utána a K&H Bank ügyvezető igazgatója, a bank Számítástechnikai és Információs Központjában. 11 éven át volt a Budapesti Műszaki Egyetem oktatója. Az OTP Bank Informatikai vezérigazgató-helyettese 1993-tól 2001-ig, nyugdíjba vonulásáig. Az OTP Bank Igazgatóságának 1997 óta tagja.

Gaál Csaba, a Core Venture kockázati tőkealapkezelő Zrt. igazgatóság tagja, vezérigazgató

Gaál Csaba alapító befektetőként vett részt a zöldmezős beruházásként tisztán magántőkéből induló CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. felállításában. Később aktív részese volt egy sikeres, 2,5 milliárd forintnak megfelelő kockázati tőke bevonásának, majd a vállalat nyilvános részvénytársasággá történő alakulásának, és ezzel együtt a Budapesti Értéktőzsdére történő bevezetésével 9 milliárd forint tőke bevonása mellett megvalósuló kockázati tőke exitnek. Később a vállalatcsoport pénztári üzletágának, ezen belül is a nyugdíjpénztári és az önsegélyező pénztári divíziónak az elindulását és akvizíciós tevékenység révén újabb pénztárak beolvadásával történő növekedését támogatta.

Gyurics Károly, az MVM NET szolgáltatási és kereskedelmi igazgatója

Gyurics Károly jelenleg az MVM NET Zrt. szolgáltatási és kereskedelmi igazgatója. Korábban a GTS Hungary Kft. nagykereskedelmi igazgatói pozícióját látta el. Ezt megelőzően az Antenna Hungária távközlési értékesítési igazgatója volt, az Antenna Távközlési Zrt.-nél nagykereskedelmi igazgatói pozíciót töltött be, majd 2006 nyarán előléptették a cég vezérigazgatójává. 1999 és 2003 között az Antenna Hungária távközlési üzletágának távközlési értékesítési igazgatójaként tevékenykedett. Korábban a Kapsch Telecom távközlési üzletágvezetőjeként dolgozott. 1994-től 1998-ig a Matáv üzleti kommunikációs ágazatán többek között az országos nagy üzletfelek osztályát vezette, előtte a Matáv SAT NET Kft. értékesítési és marketing igazgatója volt. 90-es évek elején egy magyar–francia vegyesvállalat (Alcatel-FMV), a MIK-CO értékesítési igazgatójaként dolgozott. Tanulmányai befejezése után, 1977-től szakmai pályafutását a Budavox Híradástechnikai Külkereskedelmi Vállalatnál kezdte, ahol igazgatóhelyettesi pozícióig jutott. Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerezte. Felsőfokú külkereskedelmi végzettséggel is rendelkezik.

Haász László, az Infobex ügyvezetője

Jelenleg az Infobex Kft. ügyvezetője, a mezőgazdaságban vállalkozók számára nyújtanak informatikai megoldásokat, szolgáltatásokat. Haász László korábban az Axiál Kft. informatika vezetője volt: 1997 óta dolgozott a cégnél, 2005 és 2012 között informatikai igazgatóként. 2011-ben megkapta az Év CIO-ja díjat. Pályája kezdetén 2 évig szoftverfejlesztőként dolgozott, 1994-ben saját vállalkozást indított, ahol térinformatikai és digitális ortofotó rendszerek készítésével foglalkozott.

Ignácz István, a KEKKH elnöke

Ignácz István 2014 óta tölti be a Közigazgatási és Elektronikus  Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) elnöki pozícióját. 2011–2014 között a KEKKH általános elnökhelyettese volt. Előtte 2008 és 2010 között már irányította a Hivatalt elnökként. 2008-ban az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakértő-tanácsadója volt. 1978 és 2007 különböző Rendőrkapitányságokon dolgozott, kezdetben nyomozóként, vizsgálati osztály vezetőjeként, majd bűnügyi igazgatóként. Volt az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság, később a Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Diplomáit a Rendőrtiszti Főiskola Bűnügyi Nyomozói szakán, és a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte.

Kada Zsolt, a GIRO informatikai igazgatója

Kada Zsolt 2014. augusztusa óta tölti be a GIRO Zrt. informatikai igazgatói posztját. Mérnöki képesítéseit a Torinói Műszaki Egyetemen és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. Pályafutását Torinóban kutató fejlesztőként kezdte a Telecom Italia és a Politecnico di Torino közös projektjein. A pénzügyi szférában dolgozott mind banki (Erste Bank), mind beszállítói oldalon (IND, Bull). A közigazgatásban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) rendszertámogatási, majd IT fejlesztési főosztályát vezette. Számos projektben (EKOP, GOP) töltött be szakmai irányítói szerepet. 2008 óta oktat bankinformatikát a Pázmány Egyetem Információs Technológiai Karán.

Kerper Gábor, a Mediaworks Hungary IT és műszaki szolgáltatások igazgatója

2014-től a Mediaworks Hungary IT & műszaki szolgáltatások Igazgatója. Pályafutását 1996-ban a Postabank Holdingnál kezdte. 1999-től Ringier a Kiadó rendszergazdája volt. 2001–2002 között a vállalat informatikai igazgató-helyettese, 2002-től informatikai igazgatója. 2004 és 2008 között a Ringier Publishing Europe - CIO-koordinátora (Magyarország, Csehország, Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna), 2010-től pedig a Ringier Kiadó IT & műszaki szolgáltatások igazgatója volt.

Kerper Gábor a GDF, gazdasági informatika szakán végezte tanulmányait 1996 és 2000 között.

Kleinheincz Gábor, az eGov- ügyvezetője

A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett villamosmérnökként 1998-ban, 2004-ben pedig az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. 1998-tól négy évig a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott a kormányzati informatika koordinációjáért felelős szervezeti egységben, 2000-től pedig az Informatikai Kormánybiztos Hivatalában vezette az elektronikus kormányzat főcsoportot. Ebben az időszakban indult el az első kormányzati portál, illetve az egységes kormányzati gerinchálózat is. Alapító elnöke volt, jelenleg pedig elnökségi tagja a Magyary Zoltán E-közigazgatástudományi Egyesületnek, ami egy olyan szakmai műhely, ahol az e-közigazgatás önálló diszciplinává válásán dolgoznak az elméleti és a történeti háttér kutatásával.
2002-ben indították el az eGov Tanácsadó Kft.-t, melynek szakmai működési területe az elektronikus közigazgatás kialakításának egyes ágazati, tematikus kérdései: olyan problémák megoldása, amelyek minden esetben ágazati szakmai, jogi és informatikai tématerületek metszetében helyezkednek el. A cégben az általános menedzsment feladatokat látja el, részt vesz továbbá az egyes projektek céljainak, megoldásainak meghatározásában.

Klotz Tamás, a Telenor Magyarország bi-managere

Klotz Tamás2014 óta a Telenor bi-managere. Ezt megelőzően a Magyar Posta informatikai igazgatói posztját töltötte be. Előtte 2010-ben a Microsoft üzletfejlesztési technológiai igazgatója volt. Szakmai pályafutását informatikai kutatómérnökként kezdte, a későbbiekben pedig projektvezetőként és szoftverarchitektúra-tervezőként dolgozott. Mintegy 15 évet töltött az Oracle-nél különböző pozíciókban – értékesítési tanácsadó, üzletfejlesztési menedzser –, majd 2004-től a magyar leányvállalat marketingigazgatója, 2006-tól pedig a kelet-közép-európai régió technológiai marketingmenedzsere lett. Két évig az IVSZ főtitkári pozícióját töltötte be.

Villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, amit 2004-ben MBA közgazdász diplomával egészített ki.

Kmetty József, a Kürt vezérigazgatója

Kmetty József a kezdetektől oszlopos tagja és 2004 októbere óta vezérigazgatója az 1989-ben Kürti Sándor és testvére, Kürti János által alapított Kürt Zrt.-nek. 1991-ben csatlakozott a Kürthöz menedzserként, 1998-ban kereskedelmi vezérigazgatóvá nevezték ki. A műszaki végzettségű szakember pályafutását a Magyar Optikai Műveknél kezdte fejlesztő mérnökként, ahol az adattárolás technológia fejlesztésén dolgozott. 2007-ben megkapta az „Év Informatikai Cégvezetőjének” járó Gyurós Tibor-díjat..

Dr. Kóka János, a Cellum Global Zrt. vezérigazgatója, az igazgatótanács elnöke

Dr. Kóka János egykori gazdasági miniszter, pénzügyi befektető, informatikai vállalkozó, 2011. óta a Cellum elnök-vezérigazgatója. Az orvosi diplomával rendelkező üzletember 1996 óta különböző vezetői pozíciót töltött be, mind az állami, mind a magánszektorban. 1996-ban az Elender Computer Kft. ügyvezető igazgatójaként a magyar IT piac ébredésekor került be az informatika világába. Üzleti sikereinek köszönhetően 2000-ben elnyerte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által alapított "Év Informatikai Menedzsere" díjat. Később az Elender Üzleti Kommunikáció vezérigazgatójaként, majd a PSINet Country menedzsere, később üzletfejlesztésért felelős európai alelnökeként folytatta pályafutását. 2004-ben az Euroweb Internet Szolgáltató és az IVSZ elnöke, miközben miniszteri kinevezéséig a brüsszeli székhelyű EICTA (European ICT Association) elnökségi tagja és a Magyar–Indonéz Üzleti Tanács elnöke volt. 2004 októberében az SZDSZ támogatásával gazdasági és közlekedési miniszterré nevezték ki, melynek során főbb feladatai közé tartozott a vállalkozásbarát üzleti környezet kialakítása, a vállalati szektor növekedésének ösztönzése, tudás alapú gazdaság erősítése és a hazai vállalkozások nemzetközi jelenlétének fejlesztése. 2007-től egy éven át a liberális párt elnöke volt. 2010-ben szakított a politikával, és visszatért az üzleti életbe. Előbb tanácsadóként vett részt a Cellum reorganizációjában, majd 2011-ben a cégcsoport nemzetközi terjeszkedése érdekében létrehozott Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatójává nevezték ki. Jelenleg is ebben a pozícióban segíti a vállalat regionális és globális üzleti stratégiájának megvalósítását.

Lengyel Csaba, a Vialto Consulting, alapító ügyvezetője

2007 novemberében néhány kollégájával és barátjával megalapította a Vialto Consultingot, azóta ügyvezetője a cégnek.Egész kis korától matematikus akart lenni, és ez az elhatározás ki is tartott az ELTE matematikus szakán a diploma megszerzéséig, illetve a Számítógép-tudományi Tanszékén akadémiai ösztöndíjas koráig. Ezt követően érdeklődése más irányba fordult, vezetett különböző vállalkozásokat, dolgozott tanácsadóként a közigazgatásban, távközlési cégeknek, biztosítóknak, közszolgáltatóknak, épített nemzetközi tanácsadó céget. A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének vezetőségi tagja, az IVSZ Határokon Túli Terjeszkedés Támogatása munkacsoportjának vezetője.

Leveli András, az LSK Hungária üzletág-igazgatója

2008-től erősíti az LSK Hungária Kft. csapatát, ahol az iskolai interaktív megoldások során szerzett know-how-ra alapozva 2011-ben azt kapta elsődleges feladatául, hogy feltérképezze, felépítse és kifejlessze a B2B szektor számára a vállalati kollaborációs kultúrát előmozdító, a mindennapi kollaborációt hatékonyabbá tevő interaktív vizuál-kollaborációs megoldásokat. Jelenlegi kutatási területe és feladata a Unified Communication & Collaboration (UC&C), mint IT fejlesztési stratégia népszerűsítése, valamint az legújabb kollaborációs megoldások kifejlesztése.

Major Gábor, az IVSZ főtitkára

2013. szeptembere óta tölti be az (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) főtitkári posztját. Felsőoktatási tanulmányai alatt az Országos Felsőoktatási Érdekképviseleti Szövetség (OFÉSZ, a mai HÖOK jogelődje) alelnökeként ismerkedett meg a civil szervezetekkel és az ágazati érdekképviseleti feladatokkal. Húsz éve dolgozik az informatikai szektorban. Szakmai karrierjének első jelentős állomása a Microsoft Magyarország volt, ahol 8 évet töltött partnerkapcsolati és értékesítési vezetői pozíciókban. 2003-ban az IQSYS-hez igazolt, ahol üzletfejlesztési igazgatóként tevékenykedett, ezt követően 4 éven át az Oracle Hungary alkalmazás üzletágának igazgatója volt. Saját internetes vállalkozása a webcsatorna.hu képviselőjeként 2 évig az IVSZ elnökség tagja volt, ahol elsősorban a tartalomipar kérdéseivel foglalkozott. Az IVSZ-hez a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda vezérigazgató-helyettesi pozíciójából érkezett, ahol feladatai között szerepelt a kormányzati, önkormányzati, valamint a nemzetközi ügyfelekkel való kapcsolattartás és a kiemelt kormányzati projektek vezetése.

Oroján Sándor, startupper, a Liber8 Technology társalapítója

Okleveles környezetmérnök, második diplomáját az Open University of Malaysián szerezte, mint MBA. 2010-től Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár kabinetfőnöke volt, majd a Fidesz Infokommunikációs Munkacsoportját vezette ügyvivőként. Politikai pályája során több külföldi választáson kampánymenedzserként dolgozott, ma önkormányzatoknál gazdasági tanácsadó. Társalapítója a magyar startup vállalatnak, a Liber8 Technologynak. Crowdfunding kampányuk egy hordható high-tech ékszer, ami mobiltelefonnal kommunikál, mégsem kell soha tölteni.

Pajor Ferenc, a Praestea vezetői tanácsadója

Pajor Ferenc, a Praestea vezetői tanácsadója villamosmérnöki és mérnök-közgazdászi diplomával rendelkezik. Először fejlesztő mérnökként dolgozott, majd a 90-es évek kezdetétől az IT-iparban. Több multinacionális cég IT rendszerének felépítését irányította a kezdetektől. Ez mind a technológia bevezetését, mind az IT-szervezetek kialakítását és optimalizálását jelentette. Mielőtt a Praesta céghez csatalakozott, több mint egy évtizedig a National Instruments IT-igazgatója volt.

Pál Dénes, a Sopreso alapítója

Szegeden, mérnök informatikusként kezdte meg a tanulmányait, majd az iskolát abbahagyva a civil életbe vetette bele magát. Alapítója a Kecskeméti Szent László Lions Klub ifjúsági tagozatának, majd saját alapítványt hoz létre és szociális akciókat szervez. Családi vállalkozásként marketing és web fejlesztéssel foglalkozó ügynökséget vezet, majd pályázat írással foglalkozik. Budapesten először szabadúszó fejlesztőként, majd 2012-től a SOPRESO nevű startup egyik alapítójaként tevékenykedik. 2014 végén a csapattal egy Berlini akcelerátor programban vesz részt.

Rékasi Tibor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója

Rékasi Tibor diplomáját a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán szerezte, majd ezt követően üzleti képzések keretében bővítette üzleti ismereteit. Szakmai pályáját az Integra Kft.-nél kezdte ügyfélfelelősként. 1997-től az Unisys Magyarországnál dolgozott a pénzügyi üzletfelek partnereként, majd ügyfélkapcsolati igazgatóként. 2000-ben csatlakozott a Cisco Systems Magyarországhoz, ahol előbb a kiemelt ügyfelekért felelős értékesítési vezető, majd a nagyvállalati üzletág igazgatója lett. 2007 februárjában kinevezték a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatójává, és ebben a pozíciójában a vállalat operatív irányítása mellett felelős volt a teljes hazai értékesítés koordinálásáért is. 2008 szeptemberében csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz a Vállalati Szolgáltatások Üzletághoz tartozó leányvállalat, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként, ahol a vállalat irányítása mellett a kereskedelmi igazgatói feladatokat is ellátta. 2010 decembere és 2011 májusa között ideiglenesen betöltötte a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) üzletágvezető pozíciót is, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatói feladatok megtartása mellett. 2012 októberétől 2013. szeptember 30-ig a T-Systems Magyarország Zrt. Értékesítés divízió vezérigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be. 2013. október 1-jétől a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Rónai Balázs, az Abesse vezérigazgatója

A Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán szerzett informatikusi diplomát, majd kezdett PhD tanulmányokba. Utóbbit nem fejezte be, mert ekkor indította első (SDA Kft.), majd hamarosan második (StP Kft) cégét. Előbbi hallgatói információs rendszert, utóbbi pedig biztonságtechnikai és épületfelügyeleti rendszereket fejlesztett. Cégei eladása után rövid ideig próbálkozott az alkalmazotti léttel, de ennek is cégalapítás lett a vége. Akkori munkáltatójával közösen megalapította a Greptont. Jelenleg az Abesse vezérigazgatója és főtulajdonosa. Blogján, az it-tanacsado.hu oldalon, a facebookon és a szaksajtóban is rendszeresen publikál, előad. 2012-ben az IT-Business szavazásán az év ICT-véleményformálójának választották.

dr. Solymár Károly Balázs, az NFM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára

2010 és 2013 között az NFM Informatikai Szabályozási és Szervezési Főosztály főosztályvezetői posztját töltötte be. Előtte a Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációs Főosztályán főosztályvezető-helyettes volt. 2006-tól 2008-ig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Infokommunikációs-és e-Gazdaság Főosztályán főosztályvezető-helyettesként dolgozott. 2003–2006 között az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Szabályozási Főosztályának főosztályvezető-helyettesi pozícióját töltötte be. A jogász végzettségű szakember (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar) jogi és Közigazgatási szakvizsgával is rendelkezik.

Strausz György Gábor, a General Motors délkelet-európai régiójának informatikai igazgatója

Informatikai menedzser képesítésének diplomáit a Győri Széchenyi István Műszaki Főiskolán, a Veszprémi Egyetemen és a Közgáz Vezetőképző Intézetében szerezte. Majd két évtizedes szakmai pályafutása során számos multinacionális (Royal Dutch Shell, General Motors) és magyar (Állami Autópálya Kezelő, Budapesti Közlekedési Központ) nagyvállalat informatikai és információbiztonsági vezetői pozícióit töltötte be. Az ISACA (Information Systems Audit and Control Association) nemzetközi szakmai szervezetének két minősítésével is rendelkezik, CISA (Certified Information Systems Auditor) és CGEIT (Certified in Governance of Enterprise IT), valamint a Magyar Vezető Informatikusok Szövetségének elnökségi tagja. 2012-óta a General Motors régiós informatikai igazgatójaként felel a vállalatcsoport informatikai szolgáltatásaiért.

Szentiványi Gábor, az ULX ügyvezetője

Szentiványi Gábor 2001 óta irányítja az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft.-t. Ügyvezető igazgatóként a vállalat vezetését, valamint üzletfejlesztési és stratégiatervezési feladatokat lát el. Hollandiából való hazatérését követően hazai nagyvállalatoknál komplex informatikai rendszerek tervezésével és tanácsadással foglalkozott, ezzel párhuzamosan célul tűzte ki a nyílt forráskódú megoldások magyarországi elterjesztését a vállalati felhasználók körében, a nyílt forráskódú kulcstechnológiák átültetését vállalati környezetbe.
1994-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. Tanulmányait ösztöndíjasként a Karlsruhe-i Műszaki Egyetemen folytatta, operációs rendszerek fejlesztése témakörben. Doktori disszertációját Hollandiában, a Delfti Egyetemen írta multimédia információs rendszerek menedzsmentje és integrációja témakörben, nyílt forráskódú technológiákra alapozva.

Sziebig Andrea, az IT-Business Publishing ügyvezető-főszerkesztője 

Sziebig Andrea 2003-ban, még a VogelBurda Communications védőszárnyai alatt hívta életre az itbusiness hetilapot, melyet 2008-ban kivásárolt és megalapította az IT-Business Publishing kiadót. Az elmúlt 4 év üzletfejlesztésének köszönhetően az egytermékes kiadó 2013. áprilisára végére 4 különböző célcsoportot, 4 különböző kiadvánnyal (itbusiness, itbridge, board, itpeople) tud megszólítani. Az event-piacon az ITB védjegyévé váltak a koncepcionális hátterű kreatív események, még mindig unikálisak a klubrendezvények, meggyökeresedett a szeptemberi back to the business partyként ismert Inside és az ITBusiness & Technology konferencia. Tavaly két új típusú konferenciával vált teljessé az event-kínálat, ezek a Human Hungary és a DEAL! 
Sziebig Andrea 1995 és 2001 között a Computerworld-Számítástechnika főszerkesztője, korábban az (Új) Alaplap szerkesztője volt. 2009-ben megkapta az Információs Társadalomért szakmai érmet, 2007-ben pedig elnyerte Az év informatikai újságírója címet.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett programtervező matematikus diplomát.

Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke

Szijártó Zoltánt vette át a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség vezetését 2012. július végén. A szervezeten belülről érkező új elnök kinevezését megelőzően a KIFÜ projektigazgatója volt. 2011 folyamán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Integrált Informatikai és Telekommunikációs Intézetének főigazgató-helyettese volt. 2007-ben csatlakozott a Vám- és Pénzügyőrséghez, ahol 2008 és 2010 között az informatikai főosztályt vezette. 2003-tól az ECSC Kft. ügyvezető igazgatói feladatait látta el. Korábban a Hírközlési Főfelügyeletnél és a Frekvenciagazdálkodási Intézetnél dolgozott, előtte az IBUSZ számítástechnikai osztályán volt rendszerszervező. Pályáját 1984-ben a Videoton Fejlesztési Intézetben kezdte.
Villamosmérnöki és kommunikációs számítástechnikai szakmérnöki végzettségeit a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte.

Szincsák Tamás, a Sicontact IT-tanácsadója

Mérnök informatikus menedzser végzettségét a Gábor Dénes Főiskolán szerezte, pályafutása során hálózati üzemeletetéssel és IT-fejlesztésekkel foglalkozott multinacionális cégeknél, többek között a UPC Magyarországnál is. 2009 óta a Sicontact informatikai tanácsadója, az általános és vállalati információtechnológiai megoldások mellett speciálisan a mobilbiztonsággal kapcsolatos ESET termékek témaköre tartozik feladatai közé. A Sicontact vállalatánál eltöltött több mint 5 év tapasztalata alapján kellő jártassággal rendelkezik a hazai vállalatok IT-biztonsági kihívásaival, és az azokra kínált megoldásokkal kapcsolatban.

Harold Teasdale, a Quadron alapítója, ügyvezető igazgatója

Harold Teasdale 2014 áprilisában egy pénzügyi partnerrel közösen alapította meg a Quadron Rendszer Információvédelmi Kft.-t. Közgazdász-tanár és szakmai, ún. Certified Information System Auditor (CISA) végzettséggel rendelkezik. Az IKT-szektorban 15 év tapasztalatot szerzett: 4 évig egy hazai telekommunikációs cég nagyvállalati értékesítőjeként, majd közel 11 évig értékesítési vezetőként, illetve ezzel párhuzamosan 8 évig a Symantec ügyvezetőjeként tevékenykedett.

Wagner Endre, a BalaBit IT Security társalapítója, a vállalat technikai és informatikai igazgatója

A BalaBit menedzsmentjének tagjaként az elmúlt tíz évben szerepet vállalt az IT-biztonsági fejlesztővállalat felépítésében. Közel tizenöt éves tapasztalatának köszönhetően jártassággal rendelkezik mind a hazai, mind a nemzetközi IT-biztonsági piacon.

Wim van Campen, Regional Vice President for Northern & Eastern Europe, Intel Security

Since January 2011, Wim van Campen is the Regional Vice President for Northern & Eastern Europe with IT Security Company McAfee, a fully-owned subsidiary of Intel. His region covers Benelux, Nordics, Baltic Republics as well as 16 countries in Eastern Europe including Poland, Czech Republic, Slovak Republik, Hungary, Romania, Bulgaria and the countries once part of Yugoslavia. In his role, he has full responsibility for McAfee’s business in the region mentioned.
Van Campen comes with over twenty years of experience in the IT-industry in a variety of sales-, marketing- en technology roles. Before joining McAfee, Van Campen was Area Vice President for Northern Europe with Juniper Networks, a company he joined in 2002. Before that, he served in a variety of roles with large IT-suppliers of network and security technologies, including Cisco and Novell, and also with Shell Netherlands. Van Campen has a master degree in Electrical Engineering of Delft University of Technology, specialized in network performance.