IT Business

Előadók

Árvai Gergely, a Magyar Telekom üzleti ICT-szolgáltatások ágazatának vezetője

Árvai Gergely a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, pénzügy szakirányon végezve, párhuzamosan az ELTE jogi karát is elvégezte. Ezt követően lehetősége volt holland kormányösztöndíjjal a Maastrichti Egyetem Közgazdasági karán is tanulni. 2000-ben a Magyar Telekom Csoportnál indult a pályafutása, ahol 2007 végéig dolgozott a T-Online színeiben, s számos pozíciót látott el, utoljára a T-Online stratégiai tervezési és üzleti intelligencia területet vezette. 2008-től a Microsoft Magyarországnál folytatta karrierjét üzleti tervezési és operációs vezetőként, majd 2010-től partnerkapcsolati vezetőként. 2013 szeptemberétől tölti be a Magyar Telekom üzleti ICT szolgáltatások ágazatvezetői pozícióját. A Telekomnál a cég üzleti (SOHO és KKV) IT és M2M portfóliójának felépítésért felel teljes üzleti felelősséggel (P&L, termékpropozíció és termékmenedzsment, go to market, marketing, árazás, partneri kapcsolatok), továbbá 2015. április 1-től a GTS Magyarország ügyvezető igazgatói pozícióját is ellátja.

Bancsics Ferenc, a Belügyminisztérium politikai főtanácsadója, szakterülete a kormányzati infokommunikáció

Ezt megelőzően 2014. júliusig az NFM miniszteri biztosaként koordinálta a kormányzati célú hálózatok fejlesztését, az elektronikus útdíjrendszer bevezetését, a GSM-R projekt megvalósítását. 2012 és 2013 között az MVM NET Zrt. fejlesztési igazgatója. 2011 júliustól az NFM Nemzeti Hálózatfejlesztési Projektjében a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat létrehozásában, a szolgáltatási és működtetési modell kialakításában mint a projekt műszaki koordinátora vett részt.
Ezt megelőzően több mint húsz évig távközlési piaci szolgáltatóknál dolgozott. A 90-es években az Emitel Rt. Bajai Távközlési központjának vezetője volt. 2000-től a GTS Magyarország Kft-nél belföldi és nemzetközi optikai hálózatok és rendszerek fejlesztésével foglalkozott, majd 2009-től a GTS átviteltechnikai igazgatói pozícióját töltötte be.

Banos Gergely, MITH, My IT harbor! ügyvezetője

Az eredetileg vegyészmérnök irányba tanuló cégtulajdonos 1999 óta foglalkozik IT területen kereskedelemmel. Igen rövid alkalmazotti karrier után gyorsan váltott a vállalkozói szegmensre és 2000-ben megalapította első kereskedő cégét. Jelenlegi MITH, My IT harbor cég bázisát a 2004-ben alapított Szerverház Kft. adta, mely az elmúlt évek során közel 2 500 szerver értékesítését, több, mint 100 nemzetközi és több, mint 200 hazai ügyfél akvirálását tudhatja magáénak. A MITH prémium üzleti irány alapítója és társtulajdonosa. Élete szerves részét képezi a zene, több, mint 20 éve játszik kedvenc hangszerén, basszusgitáron.

Bányai András, CFA, Menedzser, Mergers & Acquisitions

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett műszaki menedzserként 2006-ban és közgazdászként 2008-ban. 2012-ben Chartered Financial Analyst diplomát szerzett az amerikai CFA Institute-ban. Több mint 9 éve foglalkozik Magyarországon és a régiónkban tőkebevonások megszervezésével és vállalateladásokkal. 2008-ban csatlakozott az EY csapatához, ahol jelenleg az M&A csapat menedzsere és 2011 óta a technológiai szektor kelet-európai felelőse.

Karrierje során több magyar és kelet-európai technológiai és online vállalat eladásában, illetve tőkebevonásában támogatta az eladó feleket, néhány esetben a vevőket. Munkássága nyomán jelent meg Magyarországon többek között a Schibsted Media (a hasznaltauto.hu tulajdonosa), a Sophos (Európa egyik legnagyobb Private Equity cégének IT-biztonsággal foglalkozó portfoliótársasága), a Misys (az IND Group felvásárlásával), vagy épp erősítette meg jelenlétét a Rocket Internet (a netpincer.hu felvásárlásával).

Bárány Zsolt, a Trend Micro regionális kereskedelmi képviselője

A budapesti Trend Micro iroda 2015-ös megalapítása óta dolgozik a cégnél, a magyarországi és romániai piacon. A Trend Micro küldetésével összhangban, célja, hogy ezekre a piacokra is eljuttassa azokat az innovatív IT-biztonsági megoldásokat, amelyek segíthetnek a helyi vállalatoknak biztonságosabbá tenni az adatközpontjaikat és hálózataikat. Emellett segíti felkészülni őket a felhő (hibrid és publikus) érában való boldogulásra is. Ebben segítségére van az évek során a nagyvállalati virtualizációs és felhőtechnológiák terén szerzett tapasztalata. Mielőtt a Trend Micróhoz csatlakozott, 9 évet töltött kereskedelmi és vezetői pozíciókban multinacionális IT-cégeknél, és 8 évet egy vezető magyarországi rendszerintegrátornál.

A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán végzett, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett MBA-diplomát.

Berecz Zoltán az IPR-Insights kereskedelmi vezetője.

Korábban hat évet dolgozott a világ egyik vezető szoftvergyártójánál, először mint telesales, később mint ügyfélmenedzser. Ő igazán tudja, hogy ügyfeleinknek milyen nehézségei akadnak a szoftvergazdálkodás területén, így nem meglepő, hogy olyan csapathoz csatlakozott, akik valódi megoldást képesek nyújtani ezekre a problémákra.

Csenterics Hanna, az Országos Dohányboltellátó  HR-vezetője

Csenterics Hanna 2015 eleje óta az Országos Dohányboltellátó HR-vezetője. Szakterületei:  változásmenedzsment, szervezeti kultúra fejlesztése, kiválasztás, interim HR-menedzsment, fejlesztés. A szakember korábban a British American Tobbaco interim HR-menedzserként tevékenykedett, ahol a HR csapat operatív irányítását végezte. 2012 óta foglalkozik szervezetfejlesztéssel és tanácsadással, 2 évet a GROW csoportnál töltött, ahol a szervezetfejlesztés széles skálájával ismerkedhetett. 2013-tól tanácsadóként irányítja a Strategic HR Mentor céget.

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát gazdálkodás és menedzsment szakon, majd vezetés szervezés szak, HR és szervezetfejlesztés szakirányon folytatta tanulmányait, ahol jelenleg is szervezetfejlesztést tanít.

Csizmazia-Darab István, a Sicontact IT-biztonsági szakértője

2007 óta a magyarországi NOD32 képviseletnél (Sicontact Kft.) IT biztonsági szakértő, tanácsadó. Ezt megelőzően a VirusBuster Kft. víruslaboratóriumában vírusanalizáló, sajtóhír-felelősként dolgozott.

A számítógéppel való kapcsolata 1979-ben indult, egy évig nagygépes operátorként dolgozott a FÜTI-ben. 1980-tól a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolára járt, majd a Hungaroton Stúdiójában stúdiós-hangtechnikus volt. 1989-ben szerezte meg a Számalkban a programozói diplomát, és a Volán Tefunál helyezkedett el. 1990-től az Erőtervben folytatta, ahol a programozással párhuzamosan a vállalat vírusvédelmi felelőse is volt. 2001-től a 2F Kft.-ben vírusvédelmi tanácsadó volt, majd 2002-től a Vírus Híradó portál főszerkesztője lett. 2003-tól a PC World magazinnál online szerkesztő, majd 2006-tól az IHG-Ramsysnál szoftverfejlesztő volt.

1988-ban írt először cikket vírusvédelmi témában, 2001-től rendszeresen jelennek meg írásai a nyomtatott sajtóban, és a Vírus Híradó portálon is. 2007 óta gazdája az antivirus.blog.hu oldalnak.

Forgács Judit, az IT Services Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, HR vezetője

Forgács Judit a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki karán tanult, MBA minősítést  az Open University Business School- ban (Egyesült Királyságban) szerezte.
Judit több, mint 20 éves, széleskörű tapasztalattal rendelkezik stratégiai tervezés  és üzleti menedzsment terén. Szakmai pályafutása során, jellemzően  IT és shared service ágazatokban működő nemzetközi vállalatoknál, többek között a Hewlett Packardnál, valamint a Convergys-nél látott el vezetői feladatokat Operations Management és Emberi Erőforrás területeken.

Gódor Csaba, a Miniszterelnökség Infokommunikációs Koordinációs Főosztályának vezetője

A közgazdász szakember hat éve dolgozik a központi közigazgatás (kezdetben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, jelenleg a Miniszterelnökség) infokommunikációs szakterületén. Ezt megelőzően, közel négy évig vezette egy hazai tulajdonú szoftverfejlesztő cég államigazgatási üzletágát. Korábban a központi közigazgatás különböző (többek között területfejlesztési, stratégiai tervezési, elemzési) területein dolgozott.

Hajzer Károly, a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára

 • 2014. július 1-jétől a Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára
 • 2010-2014: Belügyminisztérium (főosztályvezető, Informatikai Főosztály)
 • 2003-2010: Országos Rendőr-főkapitányság (osztályvezető, Rendszerfejlesztési osztály)
 • 1994-2003: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság (osztályvezető, értékelő-elemző osztály)
 • 1981-1995: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság (nyomozó, vizsgáló, értékelő tiszt)

Végzettségek: gépész üzemmérnök (Nyíregyházi MG Főiskola), rendőrtiszt (Rendőrtiszti Főiskola), számítástechnikai szakmérnök (Gödöllői Agrártudományi Egyetem)

Hortobágyi Ágoston, DO-Q-MENT Kft., tulajdonos/ügyvezető igazgató
Idegenforgalmi közgazdász, reklám- és marketingszakember.

Közel tíz évnyi autóipari vállalkozást követően megalapította 2009-ben a DO-Q-MENT Kft-t, mely kezdetben hagyományos irattározással foglalkozott, mára viszont a felhő alapú egyedi megoldásokra épül, előtérbe helyezve a környezettudatos gondolkodást. Ennek köszönhetően indította útjára az úgynevezett GreenArchive koncepciót, melyet a sikeres magyarországi bevezetést követően, Európa több országában is terjeszteni kíván, a DO-Q-MENT GmbH Austria segítségével. A felhő alapú, zöld archiválási megoldások mellett a BigData-Global Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.
A Green Business Szövetség megalapítása, melynek ötletgazdája és elnöke. 

Kelemen Csaba, az NFM Infokommunikációs Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Főosztályának vezetője

Ezt megelőzően a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációs Projektmenedzsment Főosztály főosztályvezető-helyettese volt. 2010 és 2012 között az NFM Elektronikus Hírközlés, Posta és Információs Társadalom-fejlesztési Főosztályán stratégiai elemzőként dolgozott. 2009–2010 között a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Tudásgazdaság Főosztályán stratégiai és elemzési referense volt. Korábban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium/Miniszterelnöki Hivatal, Infokommunikációs Főosztály, stratégiai elemző és nemzetközi referensi feladatokat látott el. Ezt megelőzően Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatal, illetve az Informatikai és Hírközlési Minisztérium EU és nemzetközi referense volt.

Körmendy-Ékes Judit, jogász, ügyvéd, média- és hírközlési szakember

A jogász végzettségű szakember 1996-ban lett az egykori Országos Rádió és Televízió Testület tagja, majd 2000. március 1-jén - az új testület felálltakor – annak elnöke. Az 1994-es választási kampányban a Fidesz szóvivője volt, majd a párt média-és PR ügyekkel foglalkozó tanácsadójaként dolgozott. Ezt megelőzően a Magyar Tudományos Akadémia Emberi Jogok Magyar Központjának munkatársa, az Országgyűlés Emberi Jogi Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának tanácsadója, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jogi bizottságának tagja volt. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi doktorátust, majd ügyvédi szakvizsgát tett.

Kövesi Gabriella, a HÉT elnöke

Kövesi Gabriella 2014-től a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnöke. 2010-től a Magyar Telekom szabályozási igazgatói pozícióját tölti be. Ezt megelőzően a Magyar Telekom jogelődjeinél jogi, marketing és szabályozási területeken dolgozott, 1995-től vezető pozíciókban.

2015-ben  Hírközlésért Érdemérmet kapott  a hírközlés érdekében végzett magas színvonalú, eredményes munkája elismeréseként.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát.. 

Krénusz Kornél, az MVM NET vezérigazgatója

Jelentős iparági tapasztalattal rendelkező gazdasági szakember. Csaknem kilenc éven át (2002 és 2011 között) az Interware gazdasági igazgatói, cégvezetői posztját töltötte be. Ezt követően a GTS Hungary marketing- és termékfejlesztési igazgatójaként tevékenykedett. Alapító-ügyvezetője a világítástechnikai megoldások tervezésével és kivitelezésével foglalkozó BestLED Hungarynek. Az új vezérigazgató júliusban Téren Róbert Ferencet váltotta a vállalat élén.

Leveli András, az LSK Hungária üzletág-igazgatója

2008-tól erősíti az LSK csapatát, ahol az iskolai interaktív megoldások során szerzett know-how-ra alapozva 2011-ben azt kapta feladatául, hogy térképezze fel a B2B-szektor együttműködésen alapuló folyamatait, vizsgálja meg azok IT-val történő támogathatósá-gát és fejlesszen ki egy, a vállalati kollaborációs kultúrát előmozdító, azt hatékonyabbá tevő interaktív vizuál-kollaborációs megoldás-családot. A 2014-es bevezetés óta az LSK Meeting Display interaktív kijelző sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy 2016. második félévében elindul a külföldi értékesítés. Jelenleg a mobileszközök és egyéb vezetéknélküli technológiák integrációjának lehetőségét kutatja, és az "okos tárgyalóterem" kifejlesztésén dolgozik.

Lovas Zoltán, a NEXON ágazati igazgatója

Lovas Zoltán 2012 óta tölti be a NEXON ágazati igazgató pozícióját. 2011 és 2012 között IT-tanácsadóként dolgozott. A mérnök végzettségű szakember 2004 és 2010 között a Lufthansa Systems Hungária Infrastructure Services Üzletágának business unit vezetője volt. Korábban a Siemensnél különböző pozíciókat töltött be: projektmenedzserként, it-tanácsadóként, szegmensvezetőként dolgozott.

Major Gábor, az IVSZ főtitkára

2013 szeptembere óta tölti be az IVSZ főtitkári posztját. Felsőoktatási tanulmányai alatt az Országos Felsőoktatási Érdekképviseleti Szövetség (OFÉSZ, a mai HÖOK jogelődje) alelnökeként ismerkedett meg a civil szervezetekkel és az ágazati érdekképviseleti feladatokkal. Szakmai karrierjének első jelentős állomása a Microsoft Magyarország volt, ahol 8 évet töltött partnerkapcsolati és értékesítési vezetői pozíciókban. 2003-ban az IQSYS-hez igazolt, ahol üzletfejlesztési igazgatóként tevékenykedett, ezt követően 4 éven át az Oracle Hungary alkalmazás üzletágának igazgatója volt. Saját internetes vállalkozása a webcsatorna.hu képviselőjeként 2 évig az IVSZ elnökség tagja volt, ahol elsősorban a tartalomipar kérdéseivel foglalkozott. Az IVSZ-hez a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda vezérigazgató-helyettesi pozíciójából érkezett.

Móricz Emese, executive és team coach, tréner

2010 szeptemberétől saját vállalkozásában fejleszt vezetőket, csapatokat és szervezeteket. Előtte közel 20 évig nemzetközi vállalatoknál szervezeti vezetőként dolgozott marketing-közgazdászként, illetve külföldi projektekben trénerként, coachként vett részt. Jelenleg is dolgozik több országban és egy nemzetközi szervezetfejlesztési csapat tagjaként az „új típusú” szervezetek eredményes működését kutatja, valamint ilyen szervezetek kialakítását támogatja. Ügyfelei döntő többsége az ICT szektorból kerül ki.

Az IT-Businessben több cikke is megjelent vezetés témában.

Palencsár Miklós üzleti mentor

2005 szeptemberétõl független tanácsadó, business mentor, nemzetközi szakember. Szervezetfejlesztéseinek, üzleti stratégiáinak, személyre szabott cégvezetõ képzéseinek alapja az általa kifejlesztett, speciális üzleti, személyiség - és viselkedés-beazonosító rendszer (3B – Behaviour Based Business), mely 10 000 egyedi embertípus beazonosítására, értékelésére, döntési mechanizmusuk meghatározására ad módot. Munkáját Európa több országában végzi.


Számos publikációja mellett a 2012 év végén jelent meg 3B Behaviour Based Business, Viselkedés alapú üzleti stratégia címû könyve, az IT-Business gondozásában.

Rozman Richárd a NEXON HR business partnere

Rozman Richárd több mint 20 éves HR-szakmai tapasztalattal rendelkezik. 2015 óta dolgozik a NEXON-nál HR business partnerként. Ezt megelőzően a Work Force operatív igazgatója és üzletfejlesztési vezetője volt. 2007 és 2013 között az Audi Hungária Motor HR-igazgatói feladatait látta el. 1999-től dolgozott a Philipsnél, 3 évig menedzsmentfejlesztési vezetőként, majd 2002-től HR-igazgatóként.

Mérnöki és közgazdasági végzettséget szerzett.

Sepsy Zoltán, az Areus Infokommunikációs Zrt. üzletfejlesztési vezetője

Sepsy Zoltán a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karán, elektronikus kereskedelem szakirányon szerezte mérnök informatikus diplomáját. Az elmúlt 9 év során az Areus csapatát erősíti. Kezdetekben a mély technikai szintről alkalmazásfejlesztőként indult, majd fokozatosan a tanácsadói és nagyvállalati szolgáltatás portfólió fejlesztés irányába orientálódott. Legfőbb szakterülete az adatvagyon gazdálkodás. Az IT mellett a street food szerelmese és egyben a kapcsolódó hazai vállalkozói közösség aktív tagja.

Sík Zoltán, NHIT, KIFÜ

Sík Zoltán Nándor a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnöke november 21-étől. A szakember a KIFÜ elnöki tanácsadója, az Észak-dunántúli Vízmű és a BME Viking kutatómérnöke. 2012 és 2015 között a Vidékháló Telekommunikációs Kft. ügyvezető posztját töltötte be. 2003 és 2011 között az ENO Advisory főtanácsadójaként tevékenykedett. 2003–2004-ben az NHIT tanácsadója, 2000–2003 között tanácstag volt. 2000–2002 között a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztosi feladatait látta el.

dr. Solymár Károly Balázs, az NFM infokommunikációért felelős helyettes államtitkára

2010 és 2013 között az NFM Informatikai Szabályozási és Szervezési Főosztály főosztályvezetői posztját töltötte be. Előtte a Miniszterelnöki Hivatal Infokommunikációs Főosztályán főosztályvezető-helyettes volt. 2006-tól 2008-ig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Infokommunikációs-és e-Gazdaság Főosztályán főosztályvezető-helyettesként dolgozott. 2003–2006 között az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Szabályozási Főosztályának főosztályvezető-helyettesi pozícióját töltötte be. A jogász végzettségű szakember (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar) jogi és Közigazgatási szakvizsgával is rendelkezik.

Székely Balázs, a Rent-a-server ügyvezető igazgatója

Székely Balázs 2000-ben szerezte meg első diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 2006-ban Executive MBA, 2012-ben pedig "educated interim manager" címet is kapott. Első munkahelyén a termékfejlesztési vonaláért felelt, míg 2000-től a Nextra multinacionális internetszolgáltató és alkalmazásfejlesztőnél tanácsadóként és üzletfejlesztőként tevékenykedett. 2001-től a Transelektro Csoportnál helyezkedett el informatikai igazgatóként. 2006-tól saját tulajdonú online marketingkommunikációs ügynökséget, 2010-től pedig rendszerintegrátor céget működtetett társaival. 2012-től a Hammel & Hochreiterhez csatlakozott interim IT/üzleti transzformációs vezetőként. 2012-ben megalapította a Rentasystem márkát a Rent-a-server Kft. keretében, mely egy hiányterületet kíván lefedni: az informatikai beruházások finanszírozását tartósbérlet biztosításával mikro -, kis- és közepes vállalatok számára, ezzel szabadabb fejlődési lehetőséget, nagyobb rugalmasságot biztosítva a cégek számára.

Sziebig Andrea, az IT-Business Publishing ügyvezető-főszerkesztője 

Sziebig Andrea 2003-ban, még a VogelBurda Communications védőszárnyai alatt hívta életre az itbusiness hetilapot, melyet 2008-ban kivásárolt és megalapította az IT-Business Publishing kiadót. Az elmúlt évek üzletfejlesztésének köszönhetően a különböző célcsoportokat itbusiness és itbehaviour kiadványaival tudja megszólítani. Az event-piacon az ITB védjegyévé váltak a koncepcionális hátterű kreatív események, még mindig unikálisak a klubrendezvények, meggyökeresedett a szeptemberi back to the business partyként ismert Inside és az ITBusiness & Technology konferencia. Tavalyelőtt két új típusú konferenciával vált teljessé az event-kínálat, ezek a Human Hungary és a DEAL! 
2009-ben megkapta az Információs Társadalomért szakmai érmet, 2007-ben elnyerte Az év informatikai újságírója címet, 2015-ben pedig a Hírközlésért érdemérmet kapott.

Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke

Szijártó Zoltánt vette át a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség vezetését 2012. július végén. A szervezeten belülről érkező új elnök kinevezését megelőzően a KIFÜ projektigazgatója volt. 2011 folyamán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Integrált Informatikai és Telekommunikációs Intézetének főigazgató-helyettese volt. 2007-ben csatlakozott a Vám- és Pénzügyőrséghez, ahol 2008 és 2010 között az informatikai főosztályt vezette. 2003-tól az ECSC Kft. ügyvezető igazgatói feladatait látta el. Korábban a Hírközlési Főfelügyeletnél és a Frekvenciagazdálkodási Intézetnél dolgozott, előtte az IBUSZ számítástechnikai osztályán volt rendszerszervező. Pályáját 1984-ben a Videoton Fejlesztési Intézetben kezdte.
Villamosmérnöki és kommunikációs számítástechnikai szakmérnöki végzettségeit a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte.

Thomas Schulz, Channel Manager Central and Eastern Europe, GE Digital

Thomas Schulz mérnöki tudományok szakon szerzett Msc diplomát. Sok éves tapasztalattal rendelkezik termelés optimalizálás és folyamat automatizálás területen, melyekről több előadás megtartása mellett cikkeket is publikált. Jelenleg a GE Digital alkalmazásában ő felel a közép- és kelet-európai GE partnerekért.
2013 óta tagja annak a munkacsoportnak, amely az Ipar 4.0 referencia architektúráján és szabványosításán dolgozik. A szerző csapat tagjaként, aktívan részt vett és dolgozott a 6. fejezet: a Reference Architecture, Standardization and Standardization of the Implementation of the Strategy for the ‘Industry 4.0‘ értékelő jelentésen.

Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke

2015. november 21-től a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke.

Programozó matematikusi és fizika tanári diplomát szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen.

 • 1995–1996 között a Philip Morris Hungarynél állt alkalmazásban pénzügyi rendszerfejlesztőként (system analyst).
 • 1996–1997-ig az ÁPV Rt.-nél információ biztonsági szakértőként dolgozott.
 • 1997–1999-ig az IBM Hungarynél projektvezetőként dolgozott.
 • 1999–2002 között az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgató-helyettese volt.
 • 2003–2010-ig a Professzionál Informatika Zrt. elnök-vezérigazgatója.
 • 2010–2015 végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa, 2013-tól informatikai elnökhelyettese.