ITB

A rendezvényről

Idén óriási feltűnést keltett a Whiplash (ostorcsapás) címet viselő film. Egy tanárról szól, akit a környezete vagy elítél, vagy briliáns elmének tart. A lényeg, hogy igencsak drasztikus eszközökkel motiválja növendékeit, és ezeknek a módszereknek köszönhetően az iskola együttese sorra nyeri a legrangosabb zenei fesztiválokat. Közben van, aki az erős motivációba majd belegebed, de van, akinek bejön – az eredmény mindig garantált.

Mégis nekimennek a tanárnak, kiteszik állásából az eredményei ellenére, a diákok védelmében. A film főszereplője, a tanárt játszó színész Oscart nyert, maga a film még két díjat kapott. Ez az alkotás a valaha volt legkisebb költségvetésű az Oscardíjra jelölt filmek közül, a másik főszereplőt, a fiatal srácot pedig az év tehetségének választották. Még lehetne sorolni a film erényeit, óriási feltűnést keltett világszerte annak ellenére, hogy kimondottan rétegfilm.

 

A Human Hungary a motivációs témát járja körbe, annak hatásairól, előnyeiről, mélységeiről szól. Vajon vannak régmúlt, elítélhető módszerek például a sales motiválásban? Számon kérőnek vagy engedékenynek kell lenni? És mikor kerül elő az ostor az eredmény érdekében?